kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kudüs'e 'gay turizmi'

İsrail hükümeti, tüm dinler için kutsal kabul edilen Kudüs kentiyle ilgili bir skandal yaşıyor... Turizm Bakanlığı'nın desteklediği 'eşcinsel turizmi reklam' kampanyası dindar kesimi kızdırdı..
İsrail hükümetinin başı bir reklam kampanyasıyla belada... Lübnan Savaşı yüzünden yıkılma noktasına gelen hükümet, şimdi de eşcinsellerin ülkeye tatile gelmesi için başlatılan bir reklam kampanyası yüzünden tehlikede... Yedioth Ahronot gazetesinin baş sayfasından verilen "Pembe Kudüs" ilanı ülkeyi ikiye böldü.

'BURADAN GİTSİNLER'
Ülkenin turistik merkezlerinde, özellikle Kudüs'te eşcinsel erkeklerin birbirlerine sarılırken ve öpüşürken çekilen fotoğrafları hükümete yönelik ağır tepkilere neden oldu. İsrailli eşcinsel örgütlerin Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle başlattığı kampanyaya sert tepki veren aşırı sağcı partiler, gelecek hafta mecliste hükümet için güvensizlik oylaması için başvuruda bulundu. İsrail Eşcinseller Birliği Başkanı Shai Doitsh, "Amacımız Tel Aviv'i Ortadoğu'nın San Francisco'su yapmak. Kutsal mekânlarla ilgili bir tavrımız yok" dedi. Turizm Bakanı Yitzhak Aharonovitch da, "Reklam kampanyası benden önceki bakanın eşcinsel gruplarla ortak çalışmasının ürünü" diye konuşarak kendini savundu. Hükümet ortağı aşırı dinci Şas Partisi'nden Başbakan Yardımcısı Eli Yishai, "Bu insanlar için Kudüs ve Amsterdam arasında bir fark yok. Kudüs'ün kutsallığını anlamayanlar buradan gitse daha iyi olur" dedi. Gelecek ay Kudüs'te yapılması planlanan eşcinsel yürüyüşünün engellenmesi için aşırı sağcı bir grup birkaç hafta önce bombalı saldırı düzenlemişti.