kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şener: Milletvekili adayı değilim

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, aday olup olmayacağına yönelik tartışmalara noktayı koydu ve 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Aday olmama kararının bireysel bir tercih olduğunu ve demokratik hakkını kullandığını ifade eden Şener, AKP kimliğinin ve siyasi yaşamının ise devam edeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ikna çabaları sonuç vermedi ve bir süredir adaylığına yönelik tartışmalar yapılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 22 Temmuz seçimlerinde aday olmayacağını Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıkladı. 1991 yılından beri TBMM'de milletvekili olarak görev yaptığını kaydeden Şener, bu süre içerisinde grup başkanvekilliği yaptığını, 1996-1997 yılları arasında Maliye Bakanlığı görevinde bulunduğu belirterek 2002 seçimlerinden bu yana da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi. Türk siyasetinde uzun süredir bulunduğunu ifade eden Şener, 4 dönemdir milletvekili olduğunu ve ilk olarak 1991 yılında Sivas'tan milletvekili seçildiğini hatırlattı. Şener, "16 yıldır siyasetteyim. İktidar, muhalefet milletvekili olarak bu ülkenin sorunlarını, taleplerini dile getirdim. Halkın beklentilerine uygun bir siyaset tarzı benimsedim" diye konuştu.
Basın toplantısında kendisini 4 dönemdir Meclis'e gönderen Sivaslılara ve destek veren herkese teşekkür eden Şener, aday olmama kararını şu sözlerle açıkladı:

"Önümüzde bir seçim var. Aday olmak, olmamak demokratik bir haktır. 22 Temmuz seçimlerinde aday olmama kararı verdim. Bu karar beni Meclis'e gönderen tüm yurttaşlarıma karşı saygı ve sevgimin devam edeceğinin göstergesidir."

SİYASETİ NOKTALAMAK AYRI ADAY OLMAMAK AYRI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şener, bir soru üzerine "siyaseti noktalamak ayrı aday olmamak ayrı bir şey. Bu milletvekilliği adaylığıyla ilgili bir tercih. Siyaseti topyekün bırakmak anlamını taşımıyor." dedi.

AKP KİMLİĞİM VE SİYASİ YAŞAMIM DEVAM EDECEK

Şener, AKP kimliğinin ve siyasi yaşamının da devam edeceğini söyledi. Abdüllatif Şener, gazetecilerin, aday olmama gerekçesine yönelik ısrarlı sorularına ise "bireysel bir tercih" yanıtını verdi.

ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIM

Parti Genel Merkezi'ne adaylık başvurusunda bulunduğuna yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine de Şener, "adaylık başvurusunda bulunmadım" dedi. Adaylığına yönelik sahte başvuru dilekçesi iddialarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Şener "bu tür iddialara yönelmeyin" dedi. Şener, gazetecilerin "kırgın mısınız" şeklindeki ısrarlı sorularına ise yanıt vermekten kaçındı.

(ANKA)