kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Veremli yolcu özür diledi

Yeni Haber
ABD'de karantinaya alınan ve veremli olduğu halde iki ayrı uçakta durumdan habersiz yolcularla beraber seyahat eden hasta özür diledi...
ABD'de karantinaya alınan verem hastası, hayatlarını riske soktuğu uçak yolcularından özür dileyerek, "Ancak doktorlar hastalığımın bulaşıcı olmadığını söylemişti" dedi.

Avukat olan Andrew Speaker, hastane odasından ABC'ye yaptığı açıklamada, kendini berbat hissettiğini belirterek, "Bu insanların beni affetmesini beklemiyorum. Sadece, kendilerine asla zarar vermek istemediğimi bilmelerini istiyorum" diye konuştu.

Geçen ay evlenmek için Avrupa'ya uçmasından önce, doktorlarının ve Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezinin kendisinin verem olduğunu bildiğini belirten Speaker, doktorların, hastalığının bulaşıcı olmadığını ve başkaları için risk oluşturmadığını söylediğini anlattı. Speaker, yetkililerin kendisine uçakla seyahat etmemesini tavsiye ettiğini, ancak bunu yasaklamadığını söyledi.

Hastalıkların Önlenmesi Merkezi, Speaker'ın uçtuğu Air France'ın 13 Mayıstaki 385 sayılı Atlanta-Paris seferi ile Çek Havayollarının 24 Mayıs'taki 104 sayılı seferindeki yolculara test yaptırmaları çağrısında bulunmuştu.

İlaçlara dirençli, XDR-TB olarak adlandırılan bir tür vereme yakalanan Speaker, Atlanta'da karantinaya alınmıştı.