kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

NASA'dan "tuhaf" açıklama

Yeni Haber
NASA Başkanı "Küresel ısınmanın ciddi bir sorun olduğundan emin olmadığını" söyledi...
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Başkanı Michael Griffin, ''Küresel ısınmanın ciddi sorun olduğundan emin değilim'' dedi.

Ulusal Radyo'ya demeç veren Griffin, ''Küresel anlamda bir ısınmanın olduğu şüphe götürmez. Ancak bunun, ilgilenmemiz gereken bir sorun olduğundan emin değilim'' diye konuştu.

Griffin, "Hangi insan, şu andaki iklimin, tüm diğer insanlar için en iyisi olduğuna karar verme hakkına sahip? Sanırım bu, büyük konuşmak olacaktır" ifadesini kullandı.

Griffin'in, kendi kurumundan bilim adamlarının, "sanayi tesisleri ve
ürünlerinden atmosfere salınan gazların dünyanın iklimine büyük zarar verdiğine" dair yayımladıkları rapordan iki gün sonra yaptığı bu açıklama, büyük tepki çekti.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Araştırmaları Dairesi'nin üst düzey yöneticisi Jerry Mahlman, "Sayın Griffin'in sözleri ya onun bihaber olduğunu ya da küresel ısınmayı reddedenlerin ideoloğu olduğunu gösteriyor" dedi.

NASA'nın üst düzey iklim uzmanı ve iki gün önce yayımlanan raporun yazarlarından James Hansen de ''Griffin'in sarf ettiği söz tepeden bakma ve cahilliğe işaret eder. Çünkü iklim değişikliği milyonlarca insanı etkiliyor'' diye konuştu.

Beyaz Saray'ın Bilim Danışmanı Jack Marburger de NASA Başkanının sözlerinin hükümetin konuya yaklaşımıyla ilgisi olmadığını belirterek, Griffin'in şahsi görüşünü yansıttığını ve her zaman nükteli konuşan bir şahıs olduğunu ifade etti.