kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maliye Hazine arazisine lüks konut yapıp satacak

Yeni Haber
Maliye Bakanlığının, Antalya'da atıl durumda bulunan Hazine arazisinde kat karşılığı lüks konut yapıp satacağı bildirildi.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı açıklamada, Antalya Merkez Duraliler köyü sınırları içinde bulunan 16 bin 300 metrekare büyüklüğünde ve gelişmeye müsait hazine arazisi üzerinde kat karşılığı konut yapıp satmayı planladıklarını söyledi.

Müteahhitlere yaptırılacak 125 metrekare büyüklüğünde lüks 250 konutun kat karşılığı satılıp Hazineye gelir kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Mat, projenin bir-iki ay içinde ihaleye çıkarılacağını belirtti.

HAZİNE ARAZİSİ SATIŞLARINDAN BELEDİYELERE KAYNAK

Bu yılın ocak-nisan döneminde Antalya merkez, Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerinde atıl durumda bulunan hazine arazilerini ihale usulü sattıklarını ve 10 milyon 854 bin 609 YTL gelir elde ettiklerini anlatan Mat, şunları söyledi:

''Antalya Defterdarlığı olarak, hazine arazileri satışı, irtifak hakkı, ecri misil gibi gelirlerden dolayı Hazine'ye bu yılın dört aylık döneminde 26 milyon 156 bin 574 YTL gelir sağladık.Geçen yıl Hazine arazisi satışlarından 62 milyon 697 bin 157 YTL gelir elde edildi. Bu satışlardan elde edilen 28 milyon 840 bin YTL ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ile hazine arazilerinin satışının yapıldığı belediyelere kaynak olarak aktarıldı.''

DENİZ MANZARALI HAZİNE ARAZİSİ SATILACAK

Öte yandan, Alanya ile Manavgat ilçeleri arasında bulunan Evrenseki beldesinde beş yıldızlı oteller arasında kalan deniz manzaralı beş kata kadar izinli 19 bin metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi satışa çıkarılacak.

Hazine arazisinin satışı için Antalya Defterdarlığı tarafından büyük alış veriş merkezleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ile bankaların Gayrimenkul yatırım Ortaklığı şirketleri ile Sanayici ve İş Adamları Dernekleri'ne ihaleye katılmaları için davet mektubu gönderilecek.Satışa sunulacak Hazine arazilerinin fotoğrafları ise internet sitesinden yayınlanacak.