kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Davetiyedeki anlamlı soru: Gerçeği görüyor musunuz?

Sinemada izlemeye fırsatım olamamıştı. Ama tam üç aydır masamın üzerinde izlenmek için bekleyen dvd'ler arasında duruyor. Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un küresel ısınmaya dikkat çekmek amacını taşıyan belgesel filmi Uygunsuz Gerçek'ten (An Inconvenient Truth) söz ediyorum.
Dün Garanti Bankası'nın davet mektubu elime geçince, hala vakit bulup da bu filmi izleyememiş olmaktan dolayı üzüntü duydum. Davetiyenin içinden siyah bir kart çıktı. Üstünde 'Gerçeği Görüyor musunuz?' cümlesi vardı. Hemen altında da minik bir not: ' Görmek için kartı herhangi bir ısı kaynağına tutun.' Kat komşum Bülent Cankurt'tan yardım aldım. Çakmağını siyah karta tutunca eriyen buzulların arasında şirin mi şirin bir kutup ayısının görüntüsü, "Küresel İklim Değişikliği Dünyamızı Tehdit Ediyor. Henüz Geç Değil" cümlesiyle birlikte çıkıverdi.
WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör ve Ergun Özen'e bir tebrik de bu çarpıcı davetiye için. Gerçekten çok etkileyici ve bir o kadar da endişe verici! Filmi yakın bir zamanda izleyeceğim ama Garanti'nin daveti sayesinde, 'Küresel İklim Değişikliği' konusunu, Al Gore'un ağzından dinleme imkanına da sahip olacağım. WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) çalışmalarına destek veren GarantiBankası, 12 Haziran'da Al Gore'u İstanbul'da misafir ediyor. Umarım Gore'un konuşması geniş çevrelerde yankı bulur ve küresel ısınma konusundaki duyarlılığı artırır.
Yaz gibi geçirdiğimiz kışın ve bizi bekleyen kuraklık ve buna bağlı susuzluk tehlikesinin arefesinde umarım hem sanayiciler, hem devlet hem de tüketiciler enerji kaynaklarının kullanımı konusunda daha dikkatli davranmaya başlarlar.