kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye Bankalar Birliği’nin 50’nci Genel Kurul Toplantısı’nda bir sunum gerçekleştiren TBB Başkanı Ersin Özince, Türk bankacılık sektörünün sübvansiyon istemediğini belirtti.

'Düzenlemeler rekabet gücümüzü zayıflatıyor'

TBB Başkanı Ersin Özince, sektörün büyümesi için haksız rekabeti ve kayıtdışılığı ortadan kaldırmak gerektiğini söyledi..
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, sektörde yurtdışındaki kuruluşlar karşısında haksız rekabete yol açan düzenlemelerin değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Finansal işlemler ve kaynaklar üzerindeki yükler ve düzenlemeler sektörün büyümesini maalesef sınırlandırmaktadır. Türkiye'deki bankaların yurtdışındaki bankalar karşısında rekabet gücü zayıflamaktadır" dedi. TBB'nin 50'nci Genel Kurul Toplantısı'nda bir sunum yapan Özince, son dönemde aracılık maliyetlerinin düşürülmesine yönelik önemli adımlar atıldığını ancak bunların yeterli düzeyde olmadığını belirtti. Özince, "Bunlar yeterli değildir ve finansal aracılık işlemlerinde yükler hâlâ önemini korumaktadır" diye konuştu. Kayıtdışı faaliyet hacminin önemli büyüklükte olduğuna dikkat çeken Özince, kayıtdışılığın rekabeti olumsuz yönde etkilediğini ve sektörde haksız rekabete yol açtığının da altını çizdi. Özince, özel sektör risklerinin daha iyi yönetilebilmesi için icra ve iflas yasasının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, enflasyonda sağlanan iyileşmelere rağmen fiyat istikrarı konusunda hâlâ yapılacak çok şeyin olduğuna işaret etti. Bankacılık sisteminde küçük detaylar yüzünden yurt dışına iş kaybettiklerini, iş kaybının da istihdamdan bankacılık sektörünün derinleşmesine kadar her şeyi olumsuz etkilediğini söyleyen Özince, Türk bankacılık sektörünün sübvansiyon istemediğini dile getirdi. Özince, "Maliye Bakanının bu yıl enflasyonun yüzde 4 ile 6 arasında olacağına yönelik açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Ben olumlu bakıyorum. İşin psikolojik yönü çok önemli. Ama ne yazık ki, son dönemdeki gelişmelerin böyle olmadığını gördük. Ümit ederim Sayın Maliye Bakanımız haklı çıkar. Onların söyledikleri ciddi bilgilere dayanıyordur. Öyle söylüyorlarsa inşallah öyle çıkar" diye yanıt verdi.