kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Liseli gençlere ödül

İstanbul Bilgi Üniversitesi, ülkemizdeki gençlerin kendilerini ifade etmelerini desteklemek amacıyla dört yıldır lise öğrencilerine yönelik yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmalarda gençlerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ve hayal güçlerini geniş kitlelere ulaştırmak hedefleniyor. Gelenekselleşen yarışmalara; Türkiye'nin dört bir yanından katılan lise öğrencilerinin projeleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenleri ve alanlarının önde gelen uzmanları tarafından değerlendirildi.
Gençleri habercilik konusunda cesaretlendirmeyi amaçlayan "Haber Yazma Yarışması"nda öğrenciler görüntülü haber ve televizyon için yazılı haber ana başlıklarında proje üretti. Yarışmada Haluk Şahin, Mehmet Ali Birand, Rıdvan Akar, Tayfun Ertan, Haluk Üçel ve Gökmen Karadağ gibi medyanın önemli isimlerinden oluşan jüri; gençlerin yakın çevrelerine eleştirel ve objektif bakma ve belgeleme becerilerini değerlendirdi. Haber ve röportaj alt başlıklarında hazırlanan projeler arasında; Batman Cumhuriyet Lisesi'nden Suna Onatlı, yazılı haber dalında,
Eğirdir Anadolu Lisesi'nden Ozan Hanna Kılıç, yazılı röportaj dalında, Düzce Lisesi'nden Sefa Sürücü, görsel röportaj dalında ödül kazandı. Yarışmanın birincisi, görsel haber dalında da ödüle layık görülen Özel Sanko Lisesi öğrencisi Hakan Güzey oldu.
Bu sene ilk kez düzenlenen "AB Konulu Makale Yarışması" ise gençlere AB'ye giriş süreci konusundaki düşüncelerini ifade etme olanağı sağladı. Öğrenciler makalelerinde "AB'ye giriş süreci Türkiye'de eğitim sistemini nasıl etkileyecek?" sorusuna yanıt aradı. Yarışmada birinciliği
İzmir Milli Piyango Anadolu Lisesi'nden Begüm Yağmur Erpolat, ikinciliği Galatasaray Lisesi'nden Talha Can İşsevenler, üçüncülüğü ise Antalya Lisesi'nden Ekin Can Genç elde etti. Birinciler, ÖSS sınavında Bilgi'ye kayıt hakkı kazanırlarsa, ilgili bölümlerde öğrenimleri boyunca karşılıksız burs alacaklar.