kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Liseliler 2010’a Katılıyor!" projesinde lise öğrencilerine İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve İstanbul 2010 Girişim Grubu destek veriyor.

Liseliler 2010 hazırlığında!

ECE KOÇAL
İstanbul'un farklı semtlerinden lise öğrencileri, İstanbul 2010 için çalışıyor. 'Liseliler 2010'a Katılıyor!' projesi kapsamında önümüzdeki üç yıl için kültür-sanat etkinlikleri hazırlandı..
İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle birlikte öğrenciler de iddialı çalışmalara başladı. 'Liseliler 2010'a Katılıyor!' projesi kapsamında İstanbul'un dört bir köşesindeki 30 farklı lisede okuyan öğrenciler, ortak çalışmalar yürütüyor. Farklı sosyal yapılardan gelen öğrencilerin İstanbul'un kültür-sanat hayatına katkıda bulunmak amacıyla, gruplara ayrılarak hazırladıkları 10 tane çalışma var. İstanbul 2010 Mali ve İdari Direktörü Ahmet Çakaloz, bu projeye destek olma amaçlarını şöyle anlatıyor: "Bizim amacımız çok para harcanan, çok dikkat çekecek etkinlikler yapmak değil; farklı kültürel katmanları bir araya getirerek bir şeyler üretmek." Lise öğrencilerine, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi öğrencileri rehberlik ediyor. Üner Altay, İlkay Atay ve Ayla Sönmez, amaçlarını şöyle anlatıyor: "Pratikte üniversite hayatıyla lise hayatı arasında bir uçurum var. Bu çok yanlış. Ayrıca nasıl bir kültür-sanat organizasyonu yapılacağı konusunda öğrendiklerimizi liselilere aktarmak istedik. 37 liseye giderek, projeyi anlattık." 5 Haziran'da 'Liseliler 2010'a Katılıyor!' projesi için hazırlanan 10 çalışma arasından dereceye girenler açıklanacak.