kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Burak Kut, pek çok badire atlattıktan sonra döndüğü müzik piyasasında yeni albümüyle iddialı.

'Komple kritiğim'

Ayşe ÖZYILMAZEL
Burak Kut'un son albümü Komple piyasada. Yedi yıl aradan sonra müzik dünyasına ve genç kızların kalbinde bıraktığı boş yere geri dönen Burak Kut, neden ortadan kaybolduğunu ve o süreçte neler yaşadığını anlattı..
Bu adam çok mutlu! Oysa kendine bunalımlardan bunalım beğenmiş bir Burak Kut'la karşılaşacağımı zannediyordum. Eh kolay mı, yıllar önce Türkiye'nin biricik Bebetosu, genç kızların çıldırdığı bir pop stardı o! Sonra ne olduysa oldu, rakipleri Tarkan ve Kenan Doğulu kariyerlerinde dört nala ilerlerken Burak Kut ortadan kayboldu. Kendini pilatese, sağlıklı beslenmeye, kuantum terapisine ve kişisel gelişime adadı. Ve şimdi, yedi yıl aradan sonra 22 kilo zayıf, enerji dolu ve söyleyecek çok şey biriktirmiş şekilde bize yeniden "Merhaba," diyor. Prodüktörlüğünü Yaşar Gaga'nın yaptığı ve ilk klip şarkısı Komple'yi Sezen Aksu'nun yazdığı albümü, müzik marketlerde yerini aldı.

- Sizi yıllar sonra yakalamışken sormadan olmaz; nerelerdeydiniz Allah aşkına?
- Gündelik yaşantıma devam ediyordum aslında. Bu işin içinde yer almak istemediğim için yoktum. Kariyerime devam etmek isteseydim ederdim, gündemde olmayan bir adama göre çok teklif alıyordum ama kendimi geliştirmeyi tercih ettim.

- Kariyerle kendini geliştirmek bir arada yürütülemez mi?
- Yoo yürütülebilir. Mutlaka beni dışarı iten etkenler olmuştur.

- O zaman şöyle soralım, sizi kariyerinizde geriye çeken neydi? a- Askere gitmek b- Kilo almak c- Magazin aşkları yaşamak ve müziğinden çok onların konuşulması.
- d. Hepsi!

- Mesela şişmanlayan birinin müzik kariyeri neden bitsin?
- Ben şişman ve mutluydum aslında ama bu işe uymuyor. Askerde konsere gitmiştim, bahçede çocuklar oynuyordu "Burak Kut'a bak, ne kadar da şişmiş haa," dediler. Çok komik bir durumdu. İnsanların gözündeki fotoğrafın dışında olduğum için kendimi göstermek istemedim.

- Bundan 10-12 sene önce siz, Tarkan, Kenan Doğulu birbirinize rakip gösteriliyordunuz. Cipleriniz, korumalarınız, ünlü ve güzel sevgilileriniz vardı, kızlar konserlerinizde üstünü başını yırtardı. Bir anda bunları kaybetmek sizde nasıl bir ruh hali yarattı?
- Benim verdiğim cevaplarla, "Bu adam derviş mi olmuş?" dersin belki. Ama ben bu yaşadığım süreçte çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Hayatım çok hızlı devam etti. Başkalarının gözünde yaşadıklarım mucize gibiydi. Ama bu, bir günde değişen bir şey değildi.

- Askerlikte bunalıma girdiğinizi söyleyebilir miyiz?
- Tabii. Bütün o yaşantıyı bir kenara bırakıyorsunuz. Ki ben askerliğin benim için yeni bir başlangıç olmasını istemiştim. Sonradan bu süreçte kendimi dışardan görmeye başladım.

- Durup baktığınızda hayatınızda ne yokmuş, ne fazlaymış?
- Çok fazla insan varmış. Etrafımı çevreleyen insanlardan dolayı kendimi görecek durumda değilmişim. Bir kere o kadar büyük bir çalışma temposu ki, bir çarka giriyorsunuz devamlı koşuşturuyorsunuz ve bazı şeyleri ıskalayıveriyorsunuz.

- Iskaladığınız şeyler nelerdi?
- Ben müzikle ilgili hep çok çalıştım. İyi söyleyebilen kategoride olmak için çok çalıştım ama şöhret için bir hazırlığım yoktu. Stüdyoya girdiğimde bana oyun parkı gibi geliyordu. O dönem de çok acayip bir ilgi gördük. Evimin penceresinden elimi çıkarttığımda sokakta çığlıklar kopuyordu.

- Böyle bir ilgi karşısında insan kendini nasıl hissediyor?
- Tuhaf bir psikoloji. Bir kere o çocuk kafanla herkesin seni tanıdığını düşünüyorsun. Tanınmadığım zaman şaşırıyordum.

- Bu korumalar, cipler dönemi Ahmet San'la çalışmanıza denk geliyor. Hiç kendisini suçladınız mı? Çünkü 'star' yaşam tarzını o getirdi size.
- Böyle eleştiriler aldım ama kimseye suç atmaya gerek yok. Ben bunu rahatlıkla kabullenebilirim. Bunu ben istedim, kimse bana zorla empoze etmedi. Benim de hikâyem bu! İlerde taşınması zor, çok büyük başarılar elde edeceğime inanıyorum. Tüm yaşadıklarım da o başarılara hazırlıktı.

- Sizi böyle 'Ferrarisini Satan Bilge' kıvamına getiren nedir?
- "Hindistan'a mı gittin?" diyorlar. Öyle bir şey değil, Konya daha yakındır. Ben maneviyatla ilgilenen biriyim. Hayat mottom 'Her şeyin bir sebebi var'dır. Ben kendimi hem çok sıradan hem de çok özel biri olarak görüyorum.

- Çok borcunuz olduğu, evinize icra geldiği haberleri çıktı. Bunlar doğru mu?
- Çalışan bir sistemi tak diye kapatırsan, o para gitmeye devam eder. Ama toplumumuzda o kadar sıkıntılar çekiliyor ki, benimkini anlatmak abes olur. Çalışmadığın zaman herkesin başına ne geliyorsa benim de geldi.

- Albümünüzde Sezen Aksu desteği var, kendisine şarkılarınızı dinlettiğinizde size ilk ne dedi?
- "Zaman değişti," dedi. Şarkılarımdaki eksiklikleri çok iyi gördü, onun kadar deneyimli bir insan beni ikna edebilirdi zaten.

- Peki siz komple nesiniz?
- Kritiğim!

- Artık Burak Kut geri döndü diyebilir miyiz?
- Bu albüm piyasada yer alan işlere benzemiyor. Bu saatten sonra beni durdurmak mümkün değil! Artık demlendim ve geri geldim. Bu albümle ikinci jenerasyonu yakalayacağım!
Haberin fotoğrafları