kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şarap üreticileri ölüm listesine aldı

Krize giren Fransız şarap üreticileri, gizli örgüt kurdu. Maskelerle TV'ye çıkıp Sarkozy'ye bir ay süre verdi. 'Borçlarımız ertelenmezse başına geleceklerden biz sorumlu değiliz' dedi..
Henüz 16 Mayıs'ta yemin ederek görevine başlayan Fransa'nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, görevdeki ilk haftasında "ölüm tehdidi" aldı. Kendilerine "Bölgesel Şarapçılık Hareket Komitesi" (CRAV) ismini veren bir örgütten 5 kişi, kar maskeleriyle tehdit savurdu.... France 3 televizyon kanalına gönderdikleri video kaydında CRAV örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi arka arkaya büyük yaralar alan şarapçılık sektörü için bir ay içinde adım atmaya çağırdı.

'İSLAMİ ÖRGÜT GİBİLER'

Aksi taktirde Cumhurbaşkanı'nı öldüreceklerini söyleyen grubun videosunda üyeler, "Sayın Cumhurbaşkanı'nı seçim vaatlerini tutmaya çağırıyoruz. Aksi taktirde olacakların tüm sorumluluğu kendisine aittir" diyerek Sarkozy'ye rest çekti. Örgüt, görüntünün nerede çekildiği bulunmasın diye arkalarında gölgeli bir duvarı fon olarak kullandı. Örgüt bütün şarap üreticilerini biraraya gelmeye çağırırken, üreticilerin borçlarının bir yıl ertelenmesini de talep etti. Şarap fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidilmesini ve sübvansiyonların artması da maskeli örgütün talepleri arasındaydı... Fransız basını "İslami örgüt üyelerinden farklı bir görüntüsü olmayan şarapçıların silahlı kolu Cumhurbaşkanı'nı tehdit etti" diye yazdı. Hiçbir şarap üreticisi bu örgüte üye olduğunu kabul etmese de, Languedoc &Roussillon bölgesindeki şarapçıların "silahlı kolu" olduğu öne sürüldü.

İKİ YILDIR SABIKALILAR
Fransa Şarapçılar ve Şarap Dağıtıcıları Birliği Başkanı Michel-Laurent Pinat ise örgütün tavrının açık pazar ekonomisini anlamamalarından kaynaklandığını savundu. CRAV daha önce de şarap tankerlerini kaçırmış ve şarap üretim merkezlerine saldırı düzenlemişti. 2005 ylında Montpellier'deki Tarım Bakanlığı'nın binasını kundaklamışlardı. 2006 yılında da bankalara ve hükümet binalarına saldırılar düzenlemişlerdi.
Haberin fotoğrafları