kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Atatürk’ün hayatından bir kesiti anlatan ‘Saat’ adlı kitap film oluyor. Film için Londra’dan bir makyaj uzmanı getirtilecek ve plastik makyajla Atatürk’ün yüzü oluşturulacak

Bu filmde Atatürk'ün yüzü plastik makyajla yapılacak

Mehmet ÇALIŞKAN/MAGAZİN
Cumhuriyet'in 75. yıldönümünde düzenlenen 'Atatürk Konulu Kitaplar Yarışması'nda birinci olan 'Saat' adlı kitap beyazperdeye uyarlanıyor. Yönetmenliğini Hakan Kurşun'un üstleneceği filmde Tamer Karadağlı, Müşfik Kenter, Deniz Akkaya, Ahmet Mümtaz Taylan, İpek Tenolcay, Ali Sunal, Şevval Şam ve Nefise Karatay rol alacak.

Bu kez tartışma çıkmayacak!
Filmde, Atatürk'ü kimse canlandırmayacak. Londra'dan gelecek bir makyöz plastik makyajla Atatürk'ün yüzünü oluşturacak. Böylece bugüne dek çekilen tüm Atatürk filmlerinde yaşanan, "Mustafa Kemal'i canlandıran oyuncu gerçekten ona benziyor mu?' tartışmasının önüne geçilecek.

Bir ilk niteliğinde
Filmin çekimlerine 1 Eylül'de başlanacak. Çekimler Yalova, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yapımcısı Mustafa Uslu'nun, 'Türkiye'nin Atatürk konulu ilk gençlik ve çocuk filmi' olarak nitelendirdiği film, 23 Nisan 2008'de vizyona girecek.
Haberin fotoğrafları