kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beni kıskanmaları çok normal! Ben olsam kıskanırdım

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
Bu yılın en çok ödül alan kadın şarkıcısı Demet Akalın yeni çıkardığı 'Tatil' adlı single çalışması ile yaza da damga vurmaya hazırlanıyor. Kendisini kıskananların çok olduğunu söyleyen Akalın ekliyor: Şu andaki kariyerimde olmak için canı giden çok! Ama bu çok normal..
* Son bir ay içinde sayısız ödülün sahibi oldunuz... Evet, aslında gazetelere yansımayan bir o kadar daha ödül aldım. Hatırı sayılır üniversitelerden 'yılın en iyi kadın pop sanatçısı' seçildim. 2006 başarı grafiğimin yükselişe geçtiği bir dönem oldu.

* Evde ödüller için bölüm var mı? Evet! Bu soruna çok şaşırdım çünkü daha dün yaptırdım. Salonumun duvarının bir tarafına aldığım ödülleri sergilemek için bir raf yaptırdım, gelen misafirlerimiz görsün diye... Üç tane üst üste yaptırmıştım, şimdiden iki tanesi doldu bile.

YAKINDA GÜNAY'DAYIM

* Yaz için hayranlarına süpriz bir single çıkarıyorsun, ismi 'Tatil'... Aslında ben albüm çıkarmayı düşünmüyordum. En azından yazı geçirmek istedim. Fakat o kadar çok email aldım ki, insanlar benden mutlaka birşeyler bekliyorlar. 'Tatil' şarkısını dinlediğim zaman, yaz için uygun olduğunu düşünerek single yapmaya karar verdim. Aslında bu olay plak şirketleri için çok büyük bir risk ama Bülent Seyhan sırf benim için bu olaya gözü kapalı girdi.

* Albümlerinizdeki tüm şarkılar herkesin dilinde. Bu, çıkaracağınız her albümde 'acaba yine başarılı olur mu'lara neden oluyor mu? Olmaz olur mu, dengem sarsılıyor! Tutar mı, tutmaz mı, ne olur diye düşünüp düşünüp kilo veriyorum sürekli (gülüyor)... Ama bu insanı kamçılıyor. Yakında Günay'da sahne alacağım. Ve birçok süprizim var.

* Nedir bu süprizler? Öncelikle Huysuz Virjin gibi bir duayenle aynı sahneyi paylaşacak olmaktan ötürü çok ama çok mutluyum. Çünkü çalışmayı en çok istediğim insanlardan birisiydi. İkincisi, sahnede sanat müziği söyleyeceğim. İlk kez yapacağım böyle bir şey ama çok iddialı bir laf edeyim; 2 Haziran'da Günay'da alacağım sahnede herkes 'Vay be! Türk Sanat Müziği de söyleyebiliyormuş" diyecek.

* Albüm çıkaran birçok manken oldu. Seslerini beğeniyor musunuz? Ben ilk sahneye çıktığımda albümüm yoktu. Önce sahne tecrübesi elde etmek için gazino çalışması yapmaya başladım. 2.5-3 saat hiç durmadan şarkı söyleyebiliyorsan artık 'tamamsın' demektir. Bana ilk albümümü yapmak için destek olan isimlerden biri Niran Ünsal'dır. Üstelik ilk albümüm 'Sebebim' şarkısıydı ve 10 yıl geçmiş olmasına rağmen hala istek alıyor. Ben manken arkadaşlarımın çıkardıkları albümleri de, seslerini de beğenmiyorum.

JANJANIM BİLE KISKANILDI


* Ebru Destan yakın dostunuz, alınmasın bu sözlerinize? Ben çok doğrucu bir insanım. Ebru benim arkadaşım olduğu için şu anda sert eleştirilerde buluyorum. Sesi henüz yeterli değil, albümdeki şarkılarda eksiklikler var. Onun da zamanla olacağını düşünüyorum fakat şunu da söyleyeyim; Ebru sahneye çok yakışan bir kadındır.

* Kıskanılıyor musunuz diğer meslektaşlarınız tarafından? Olmaz mı! Bir gün ekranda bir laf ettim, ciddiye alıp ortalığı karıştıran insanlar oldu. "Ben beğenmediğim şarkıları başka arkadaşlarıma dağıtıyorum" dedim ama şaka olsun diye söylemiştim. Bu lafımı dikkate alıp bestecim Ersan Bey'e telefon açıp, şarkısını iade edenler oldu. Kıskanılmak çok normal çünkü benim şu andaki kariyerimde olmak için canı giden insanların olduğunu biliyorum. Ben olsam beni kıskanırdım zaten (gülüyor)... Benimle öyle isimler uğraştı ki, hadi canım o kadar da değil dersiniz. Müzik şirketim dev fotograflarımı binalara giydirmişti. Onu oradan kaldırın, bunu buradan indirin diyen o kadar çok insan oldu ki... Kaset kapağımın janjanını bile kıskanıyorlar!
Haberin fotoğrafları