kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yonca Kırlıca (sağda) ve Müesser Aktuna (solda) organ bağışıyla hayata döndü. Karaciğer nakledilen ve sağlığına kavuşan Nuri Sepet ise, mutluluğunu yakınlarıyla paylaştı.

Organ bağışıyla bir günde yedi hayat kurtuldu

Özge İPEKÇİOĞULLARI / MERKEZ
Organ bağışının başkenti İzmir'de, trafik kazalarında yaşamını yitiren iki kişinin bağışlanan organları, bir günde tam yedi kişiye hayat verdi..
Organ bağışında Yunanistan'ı bile geçip Avrupa ortalamasını yakalayan İzmir'de, trafik kazası sonucu beyin ölümleri gerçekleşen ve organları bağışlanan Tufan Ertürk (17) ile Şahin Çulha (25) 7 kişiye hayat verdi. Güzelbahçe'de 3 gün önce bisikletiyle gezerken otomobil çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Tufan Ertürk'ün karaciğeri, aynı hastanede 3 yıldır siroz yüzünden nakil bekleyen derici Nuri Sepet'e (49) takıldı. Ertürk'ün böbrekleri de ÖSS'ye hazırlanan Yonca Kırlıca (17) ile ev hanımı Belgin Durgun'a (43) nakledildi. Ertürk'ün kalbi ise kalp kasları çalışmayan çiftçi Ramazan Arslan'a (49) takıldı.

AYDIN'DAKİ KAZADA ÖLDÜ

Aydın'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Şahin Çulha'nın (25) organları da ailesi tarafından bağışlandı. Çulha'nın karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Sevgi Yalçın'a (43) nakledilirken, böbreklerinden biri İzmir Şifa Tıp Merkezi'nde 20 yıldır nakil olmayı bekleyen Müesser Aktuna'ya (49) diğeri de İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3.5 yıldır nakil bekleyen emekli sağlık memuru Kamil Korkmaz'a (44) takıldı.