kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Seçim startıyla birlikte yapılacak ilk toplantıda 2013'e kadar olan seçim beyannamemizi açıklayacağız. Bana Yahudi Rum diyorlar. Bunu hangi edebe sığdırabiliyorlar. Ben bu ülkenin evladıyım. Mitingler bir kadın hareketi değil onlar kullanılıyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkan lığı seçimi için aldığı kararı bal gibi de konuşulur. Tarih bu kararı alanları yargılayacak. 181 milyar dolar olan milli geliri 400 milyar dolara getirdik. Yan gelip yatmadık.

Demokrasinin ölmesi bacaların sönmesidir!

Seçkin ÜREY Meltem ERSOY- EKONOMİ
Başbakan Erdoğan, ekonomide istikrarın kaybedilmesinin en önemli nedeni demokratik istikrarın kaybedilmesi olduğunu belirtti. Erdoğan, "Yıllarca zayıf koalisyonlarla neler yitirdiğinizi siz sanayiciler daha iyi biliyorsunuz" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin geçmişte ekonomide istikrarı kaybetmesinin nedeninin demokrasinin zedelenmesinden kaynaklandığını söyledi. Erdoğan, toplantının basına kapalı bölümünde de istikrar vurgusuna devam etti ve gelen sorular üzerine 'Demokrasinin ölmesi bacaların sönmesidir' diye konuştu. 22 Temmuz'daki genel seçimlere kadar parti genel başkanlarını ağırlayacak olan TÜSİAD ilk toplantısını dün İstanbulda Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ı davet ederek başladı. Toplantılar, Demokrat Parti (DP) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanlarıyla yapılacak toplantılarla sürecek. Ancak MHP dün bu toplantılara katılmayacağını açıkladı. Dün yapılan ilk toplantıya TÜSİ- AD'ın yanı sıra, Türk Girişim ve İşdünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile konfederasyon üyesi 8 bölgesel ve sektörel federasyonun yönetim kurullarının yanı sıra Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) yönetim kurulu üyeleri de davetli olarak katıldı. İşte Erdoğan'ın mesajlarından bazıları:

* YAZA GİRERKEN TERÖR EYLEMİ BEKLİYORDUK: (Ankara'daki patlamayı kastederek) Terörün dini, ırkı, vatanı, milleti yok. Daha 3 gün önce Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda yaza girerken özellikle büyükşehirlerde, turizm bölgelerinde terör örgütünün eylemlere girebileceği endişesini zaten taşımaktaydık.

* DEMOKRASİ İSTİKRARI OLMADAN EKONOMİ KONUŞULAMAZ: Türkiye geçmişte ekonomik alanda ne kaybettiyse, demokratik istikrarı kaybetmesinden veya demokratik yaşamın zedelenmesinden kaybetti. Artık bunu yapmak istemiyoruz. Yıllarca birlikte karar alamayan zayıf koalisyonlarla neler kaybettiğini siz sanayiciler çok iyi biliyorsunuz.

* YAN GELİP YATMADIK: Göreve geldiğimizde 181 milyar dolar olan milli gelir 2006 sonunda 400 milyar dolara ulaştı. Ben değil rakamlar konuşuyor. Herhalde bu yan gelip yatarak olmadı.

* DOKUNULMAZLIĞI İSTİSNASIZ KALDIRALIM: Tüm kamu kurumlarında çalışanlar da dahil olmak üzere yargısına varıncaya kadar herkesin dokunulmazlığı kaldırılmasına varız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığında dokunulmazlığım yoktu. Benimle ilgili dosyaların hepsi o dönemden. Ne zaman ki partimi kurdum o zaman 51 tane daha dosya açıldı. Bunlar hep Türkiyede oldu. Niye?