kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
T.Ö. tutuklandı

'Çizgi film izleyelim' dedi, önce tecavüz etti sonra öldürdü

Soner TOROS / MERKEZ
Isparta'da çizgi film bahanesiyle kendini kaçıran zanlının tecavüz ettiği 6 yaşındaki Zehra, yandaki evin bodrumunda ölü bulundu..
Isparta Eğirdir'de önceki gün kaybolan 6 yaşındaki Zehra Solmaz'ın tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Cesedi evlerinin yanındaki apartmanın bodrumunda bulunan küçük kızın katil zanlısı olarak 17 yaşındaki bir genç gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden gencin, küçük kızı "Çizgi film izleyelim" diyerek kandırdığı, tecavüz ederken ağzını kapattığı sırada havasız kalması sonucu da küçük kızın öldüğünü söylediği öğrenildi. Zehra Solmaz, önceki gün sabah saatlerinde aldıkları koladan promosyon olarak çıkan bedava kolayı almak üzere bakkala gitti. Kızının uzun süre eve dönmemesinden şüphelenen anne, sokağa çıkarak her yerde küçük kızı aradı.

'NEFESSİZ KALIP ÖLDÜ'
Tüm aramalara rağmen kızını bulamayınca durumu polise bildiren anne Solmaz'ın isteği üzerine gün boyunca belediyeden anons yapıldı ve polis de çevrede araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda küçük kız, evlerinin yanındaki apartmanın bodrum katında ölü olarak bulundu. İncelemede küçük kıza tecavüz edildiği ve boğulma sonucu öldüğü belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, önceki gün mahallede görülen 17 yaşındaki T.Ö.'yü gözaltına aldı. Garsonluk yaptığı ve bir süredir işsiz olduğu belirlenen zanlının, suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Küçük kızı "Çizgi film izleyelim" diye kandırarak bodruma götürdüğünü anlatan zanlının, bağırmaması için ağzını kapatınca küçük kızın havasız kalıp öldüğünü öne sürdüğü belirtildi. T.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, adliye önünde toplanan vatandaşlar, zanlının kendilerine verilmesini istedi. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Özdemir, adliye önünde bir konuşma yaparak "Eğirdir turistik bir ilçe. İstenmeyen olaylar yaşanması halinde ilçenin ismi kötüye çıkar" dedi ve vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. Küçük Zehra'nın cenazesi ise Pınarpazarı mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları