kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En büyük hayali askere gitmekti

Yeni Haber
Hayalleri binlerce olan Caner Kaplan... Henüz 17 yaşında, Ticaret Lisesi son sınıf öğrencisi.

Ankara'nın Bala ilçesinin Ergin köyünden. Ankara'nın Demetevler semtinde rahatsızlığından dolayı çalışamayan babası Alaaddin Kaplan, annesi Fatma Kaplan ve kendinden bir yaş büyük ablası Canan Kaplanla küçük bir evde kiracı olarak yaşıyor ve içinde hayallerini yaşatıyor.

Kimisi eğlenirken, kimisi evinde dinlenirken Caner Kaplan hem okuyor hem de kendi harçlığını çıkarmak için okuldan arta kalan zamanlarda akrabası Ahmet Kaplan'ın seyyar tezgahında sigara satıyor.

Caner Kaplan, dün patlayan bombanın ardından şu an halen tedavi gördüğü Numune Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor.

Caner'in amcasının oğlu Volkan Kaplan, ''En büyük hayali askere gitmekti. Askere gideceği günleri iple çekiyordu ve mutlu huzurlu bir Türkiye istiyordu'' dedi.

''Böylesi bir cennet vatanı bir daha bulamayız'' diyen Volkan Kaplan, ''Niçin eylemler yapılıyor? Neden kan dökülüyor ve neden ekmek parası kazanmak için ter döken masum insanlar ölüyor? Nedenlerin cevabını kim ne zaman kaç can alındığında daha bulacak? Bu eylemleri yapan Türkse, Kürtse, Müslümansa her kim olursa olsun lanetliyoruz'' şeklinde konuştu.

Caner'in arkadaşı Halil A. ise sağlık memuru olduğunu ve her saat başı Caner'i gördüğünü söyledi. ''İki şarapnel parçasının beyne girdiğini'' ifade eden Halil A., ''Dün yapılan ameliyatta birisi çıkarıldı. Ancak diğeri tehlikeli olduğu için çıkartılamıyor'' diye konuştu.

Caner'in akrabalarından Halil Yılmaz da Kaplan ailesinin maddi durumunun çok kötü olduğunu, babasının maddi problemler yüzünden çalışamadığını ve sosyal güvencelerinin olmadığını söyledi.

AA