kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Serdar Tartar

'Arkadaş kurbanı oldu'

ABD'de bir üssü vurma planı yapmakla suçlanan Serdar Tatar'ın babası, oğlunu dindar biri olarak yetiştirmediğini ancak lisede edindiği arkadaşlarının etkisi altında kaldığını söyledi..
Amerika'da New Jersey'deki Fort Dix Üssünü hedef almayı planlayan 6 kişiden biri olan Serdar Tatar'ın kimliği ve yaşam tarazı hakkında yeni detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Henüz 23 yaşında olan Tatar'ın babası Müslüm Tatar (54) Amerikan New York Times gazetesine "çok şaşkın" olduğunu söyledi. Oğlunu iddia edildiği gibi yanında çalıştığı süre zarfında üsse pizza siparişlerini götürmediğini söyleyen baba Tatar, "Ben çok dindar biri değilim. Oğlumun da çok dindar biri olmasını istemedim" diye konuştu.

ARKADAŞINDAN HOŞLANMADI
Müslüm Tatar oğlunun yanlış arkadaş kurbanı olduğunu, 199 yılında taşındıkları Amerika'da lise eğitimi sırasında çok dindar bir grupla arkadaşlık etmeye başladığını söyledi. Müslüm Tatar, "Buraya geldikten sonra yanlış arkadaşlar edindi. Zaten diğer tutuklanan çocuklarla lisede tanıştı. Bir keresinde hatırlıyorum bir arkadaşını pizzacıya getirdi. Onu uyardım O çocukla arkadaşlık yapmamasını söyledim" diye sözlerini sürdürdü. Bu arkadaşların etkisinin son iki yıldır oğlunun üzerinde daha net bir şekilde görülmeye başladığını belirtti.

YARDIMSEVER BİR GENÇTİ
Oğlunun son iki yıldır çok dindarlaştığını bu nedenle ikisinin birbirlerinden uzaklaştığını söyledi. Oğlu Serdar'ın bir süre yanında çalıştığını, ancak daha bağımsız olabilmek için 7-Eleven'da çalışmaya başladığını, bunu ardından daha da uzaklaştıklarını söyledi. Serdar Tartar henüz kısa bir süre önce Temple Üniversitesi yakınlarındaki 7-Eleven'ın müdürü olarak görevlendirildi. İşine bağlı olan ve çok yardım sever olan Serdar Tatar için iş arkadaşları böyle bir şeyi tahin bile edemeyeceklerini söylüyor. 7-Eleven'ın sözcüsü de "Beraber çalıştığı insanlara yardımcı olan biriydi. Müşterine karşı son derece misafirperverdi" diye konuştu. Müslüm Tatar'ın yanında şef olarak çalışan Joseph Hofflinger, "Çok çalışkandı. Çok dindar olduğunu söyleyemem, camiye bile gidemezdi" diye konuştu.