kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Elazığ'da şiddetli dolu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Elazığ'da şiddetli dolu
Elazığ'da şiddetli dolu yağışı sonucu meydana gelen su baskınlarında, evde mahsur kalan 4 kişi, sivil savunma ve polis ekiplerince kurtarıldı.

Akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman ceviz büyüklüğünde yağan dolu, etkisini yaklaşık 20 dakika sürdürdü. Dolu nedeniyle il merkezinde asfalt yollarda ve kaldırımlarda çökmeler ve çatlamalar meydana geldi, yolları çamur kapladı, bazı araçların camları kırıldı. Bazı araçlar su altında kaldı, belediye ekipleri biriken suları tahliye etmeye başladı.

Olgunlar Mahallesi Çay Sokak'ta ise iki katlı bir evin birinci katını su bastı. Evde mahsur kalan Kerim Toker, kızı Nuray Toker ile Medine Köse ve oğlu Orhan Köse, sivil savunma ekipleri ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma timlerince kurtarıldı.

Orhan Köse, kurtarıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağın eski isminin Azgın Çay olduğunu, eskiden burada köprü bulunduğunu, bunun önünün daha sonra kapatıldığını söyledi.

Bu konuda belediyeye defalarca dilekçe verdiklerini kara yollarına da durumu bildirdiklerini ifade eden Köse, sonuç alamadıklarını söyledi. Köse, ''Bu çayı tahliye edin dedik, bunu kimse yapmadı. Her yağmurda biz bunu çekiyoruz. Bugün daha kötü oldu. Yetkililerden ricamız buraları görsünler'' dedi.

Bu arada, Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne, 40'a yakın evin bodrum katını su bastığı yönünde ihbar yapıldığı bildirildi.