kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
'BİZ RAHAT BIRAKIN' DEDİLER... Dilara'nın annesi Songül ve babası Muhterem Dumrul, duruşma çıkışı gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, "Bizi rahat bırakın' dediler.

Aile şikâyeti geri çekti iki sanık serbest kaldı

Gökay USANMAZ - MERKEZ
Dilara Dumrul'un rögara düşüp ölmesiyle ilgili ilk davada ailenin şikâyetinden vazgeçmesi üzerine Güntek şirketinde görevli iki sanık tahliye edildi..
İstanbul'da 2 ay önce Tavukçu Deresi ıslah çalışmaları sırasında üzeri kartonla kapatılan rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un ölümünden sorumlu tutulan 2 tutuklu sanık ailenin şikâyetinden vazgeçmesi üzerine tahliye oldu. Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Güntek şirketinin yöneticisi Ömer Adnan Kaya, bu şirketin şantiye şefi Yunus Naci Ozanlı ile tutuksuz sanıklar İSKİ'de görevli kontrol memurları Mehmet Erbaş, Ali Albayrak ve MVM şirketinin inşaattan sorumlu teknik müdürü Erol Balcı, yaşamını yitiren Dilara'nın annesi ve babası katıldı.

'KEŞİF İSTEDİLER'
Duruşmada haklarında "Taksirle adam öldürmek" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istenen Yunus Naci Ozanlı ve Ömer Adnan Kaya verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Tutuksuz sanıklar da aynı doğrultuda ifade vererek suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. İfadelerin ardından söz alan sanık avukatları olayın ardından hazırlanan bilirkişi raporunun bilimsellikten uzak olduğunu belirterek, "Kusur konusunda yeni bir rapor alınması gerek. Olay yerinde yeni bir keşif istiyoruz. Mahkemece konunu uzmanı inşaat mühendisi iş güvenliği uzmanı ve hukukçudan oluşturulacak bir bilirkişi heyetinin yeniden rapor hazırlanmasını talep ediyoruz" dedi.

'BİZ ONLARLA HELALLEŞTİK'
Dilara'nın babası Muhterem Dumrul, sanıklardan şikâyetçi olmadıklarını belirterek, "Aile olarak MVM şirketinden manevi tazminat aldık. Şirket yöneticileri ile helalleştik. Cezai davadan vazgeçtik. Şikayetçi değiliz. Ancak maddi tazminat haklarımızın saklı kalmasına ilişkin dilekçeyi mahkemeye sunuyoruz" dedi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen anne, "tanıklıktan çekilme hakkının'' olduğunun hatırlatılması üzerine tanıklık yapmak istemediğini bildirdi. Mahkeme heyeti de bunun üzerine Ozanlı ve Kaya'nın delilleri karartma ihtimalinin olmaması, tutuklulukta geçirmiş oldukları süre, ailenin şikayetinden vazgeçmesi ve atılı suç için yasada belirtilen suçun ceza miktarını göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Sanık avukatlarının yeni bilirkişi taleplerini kabul eden mahkeme, 3 kişilik bilirkişi oluşturulmasına ve olay yerinde yeniden inceleme yapılmasına belirterek duruşmayı erteledi. Muhterem Dumrul'un vekaletini geri aldığı avukatı Veysel Özer, müvekkilinin MVM şirketiyle pazarlık halinde olduklarını, ne kadar para aldığı hakkında bir bilgisinin olmadığını söyledi.
Haberin fotoğrafları