kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yaz ayları sıcak geçecek

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Yaz ayları sıcak geçecek
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yaz aylarının sıcak geçeceği değerlendirmesinde bulundu.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan, mayıs-ağustos dönemlerini kapsayan ''Genel Meteorolojik Değerlendirme'' raporunda, yapılan mevsimsel meteorolojik tahmin sonuçlarına göre, mayıs ayında ülke genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında, Trakya bölgesinde ise ortalama değerlerin biraz üzerinde yağış ön görüldüğü belirtildi.

Değerlendirmeye göre, mayıs ayı süresince hava sıcaklığının, Akdeniz kıyılarında uzun yıllar ortalama değerlerinin yaklaşık 1 derece altında, orta Karadeniz sahilleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusu ve İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde normallerin 0,5-1 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının haziran ve temmuz aylarında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da uzun yıllar ortalamasının 0,5-1 derece altında, diğer bölgelerde 0,5 ile 1,5 derece üzerinde olacağı, ağustos ayında ise İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde sıcaklığın mevsim normallerinin 2 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Bu arada, haziran-temmuz dönemlerine ilişkin yağış tahminlerinin de yer aldığı raporda, Karadeniz kıyıları ile Göller yöresinde mevsim normallerinden bir miktar az, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin biraz üzerinde yağışın gerçekleşmesinin öngörüldüğü kaydediliyor.

Ağustos ayında Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin biraz altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında yağış olacağı tahmin ediliyor.