kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Manisa'da bayrak krizi

Yeni Haber
Manisa'da yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi öncesinde başta İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden geldikleri belirtilen seyyar satıcılar, bayrakların zabıta görevlileri tarafından toplandığını öne sürerek, protestoda bulundu.

Alınan bilgiye göre, yarın Sultan Meydanı'nda düzenlenecek Manisa Cumhuriyet Mitingi öncesinde 100'e yakın seyyar bayrak satıcısı kente gelerek, satış yapmaya başladı.

Kent merkezinde ellerinde bayraklarla dolaşan satıcılar, zabıtanın
müdahalesiyle karşılaştıklarını öne sürdü. Bayrak satıcılarından Erdal Çelik ile Celal Gezer, zabıtadan kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, ''İstanbul'dan bayrak satışı için Manisa'ya geldik. Daha önce İstanbul ve Ankara'da da satış yapmıştık. Ancak orada zabıtadan görmediğimiz muameleyi Manisa'da gördük. Bazı arkadaşların bayrakları toplandı'' dediler.

Bu arada Manolya Meydanı'nda toplanan bir grup satıcı, zabıtanın tutumunu protesto ederek, ellerinde kalan bayrakla Manisa Belediyesine yürüdüler. Belediye binası önünde güvenlik görevlileri ile kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, seyyar satıcılar arasından seçilen temsilciyle yaptığı görüşmede, satışa izin verildiğini bildirdi.

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ise bayrak toplama şeklinde bir girişimlerinin olmadığını iddia etti.

AA