kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Adana mitinginde bildiriye destek

AA/ Zülfükar SEKİZLER/ MERKEZ
Adana'daki yürüyüşte laikliğe vurgu yapılırken, askerin bildirisine destek verildi. Manisa'da ise yarın yapılacak miting nedeniyle bayrak kalmadı..
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kolu tarafından Adana'da "Cumhuriyet Yürüyüşü'' düzenlendi. Balcalı Yerleşkesi'nde biraraya gelen Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar sloganlarla yürüdü. Yürüyüşte 25 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Atatürk Anıtı'nın önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

REKTÖR DE KATILDI
Rektör Akınoğlu buradaki konuşmasında, bütün üniversite mensuplarının laik, sosyal hukuk devletine bağlılığını ve kararlılığını yinelediğini söyledi. "Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmekten asla taviz vermeyeceğiz'' diyen Akınoğlu, "Laiklik, cumhuriyetin ön şartıdır. Laiklik olmadan demokrasi, sosyal hukuk devleti olmaz. Bundan taviz ve ödün vermemiz kesinlikle düşünülemez. 'Laikliği tekrar tanımlayalım, 1923'teki tanımı eskidi yeni bir tanım yapalım' dediler. Laiklik, dini siyasete alet etmemektir. Başka tanımı var mı bunun?'' dedi. Cumhuriyetin temelinde bilim ve çağdaşlık bulunduğunu, hurafe, medrese ve batıl inançlar olmadığını, ancak karanlık güçlerle istenmeyen olaylar yaşandığını kaydeden rektör Akınoğlu, TSK'yı 'dünyanın en şerefli ordusu' diye övdü.

MANİSA'DA BAYRAK TÜKENDİ
Ankara ve İstanbul'un ardından Manisa'da yarın düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi'ne 100 bin kişinin katılımı bekleniyor. Miting öncesinde ise Türk Bayrağı sıkıntısı gündeme geldi. Manisa'da sadece bayrak satışının yapıldığı tek işyerinin sahibi olan Mürsel Göktekin, Türk bayrağı satışlarının yüzde 100 arttığını belirterek, "Her yıl 29 Ekim'de bir yıllık Türk bayrağı stoku yaparız. Ancak, 23 Nisan'da bütün stoklarımız tükendi. Şu anda Manisa'da satabileceğimiz çeşitli boyutlarda 200 Türk bayrağı kaldı" dedi.