kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
58 ÜLKE ASPENDOS’TA... TRT’nin düzenlediği 29. Uluslararası şenlik, Aspendos Antik Tiyatro’da 58 ülkenin çocuklarını buluşturdu.

23 Nisan coşkusu hiç sönmeyecek

87 yıl önce kurulan Meclis'in tutuşturduğu bağımsızlık ateşi Türkiye'nin dört bir yanında aynı coşkuyla kutlandı. Çocuklar da bu anlamlı günde gönüllerince eğlendi..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. TRT 29. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı, Antalya'daki Aspendos Antik Tiyatro'da yapıldı. 58 ülkeden 2 bine yakın çocuk rengârenk kostümleri ve danslarıyla kültürlerini yansıttı. Göğüslerinde Yaser Arafat'ın resmiyle şenliğe katılan Filistinli çocuklar, İsrailli çocuklarla yan yana oturdu. Geçen yıl 37 ülke katılmıştı.

BAŞLARINI AÇTILAR
Erzurum'daki kutlamalarda Başöğretmen İlköğretim Okulu Bayan Bar ekibi yazmalarını omuzlarına alarak gösteri yaptı. Bar ekibinin başlarına örttükleri yazmanın "türban" olduğu gerekçesiyle 3 yıldır resmi törenlerde gösteri yapamaması nedeniyle başlarını açtığı öne sürüldü. Okul yetkilileri yazmalarının saçlarını bozmaması için saçları açık gösteri yapıldığını söyledi. Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ise kendilerinin böyle bir talepte bulunmadığını belirterek, "Kendileri böyle istemiş olabilir" dedi. Törenlerin sonunda Vali Celalettin Güvenç, ayakkabısı olmadığını belirterek yardım isteyen bir 7. sınıf öğrencisine makam aracının bagajındaki kışlık botlardan hediye etti.

SILA EKİBİNDEN DESTEK

Aksaray'daki kazada 33 kişinin ölümü nedeniyle İzmir'deki kutlamalar buruk geçti. Kazada 1 öğretmen, 4 öğrenci ve çok sayıda velisini kaybeden İzmir Zafer İlköğretim Okulu'nda kaza kurbanları anıldı. Gösteriler acı olay nedeniyle kutlama programından çıkarıldı. Şanlıurfa'da yöresel kıyafetli öğrenciler, il geleneklerine göre bir düğün merasimini canlandırdı. Adana ve Samsun'da ise hasta çocuklar unutulmadı ve tedavi gördükleri odalar süslenerek çocuk bayramı kutlandı, çeşitli hediyeler dağıtıldı. Mardin'in Midyat İlçesi'nde çekimleri devam eden atv'nin sevilen dizisi 'Sıla'nın başrol oyuncuları Cansu Dere ve M.Akif Alakurt, Kızıltepe'ye bağlı Eksin köyündeki yapımı tamamlanan okul açılışına katıldı. Cansu Dere, kız çocuklarının okuması için her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Ünlü dondurma firması Mado, yurt genelindeki 276 şubesinden 10 milyon çocuğa ücretsiz parmak dondurma dağıttı.
Haberin fotoğrafları