kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Erbakan: 1 Şendir: 0

Bu gazetecilik hayatımda gözaltında yazdığım ilk yazı (Umarım aynı zamanda sonuncudur da).
Nöbetçi İnfaz Kalemi'nin bilgisayarında Necmettin Erbakan ile aramızdaki davayı yazmak zorunda kalacağım hiç aklıma gelmezdi, şimdi başıma geldi.
1999'da Finansal Forum Gazetesi'ndeki köşemde Necmettin Erbakan'ı ağır bir dille eleştirmiştim. Adliye'de yazı yazmama sebep olan dosya işte bu.
Hikaye uzun.
Erbakan, Başbakan olarak gittiği Tahran'da, Türk istihbarat birimlerinin İran'daki PKK kamplarıyla ilgili raporuna itibar etmemiş ve "menfi propagandanın etkisi" yorumunu yapmıştı. Terörist Öcalan İmralı'da "İran'da hastanelerimiz var" diye ifade verince ben de o öfkeyle kaleme sarılmış ve bu tavrı yerden yere vurmuştum.
O yazıdan sonra Erbakan'ın hapse atılmamı istemişti. Hapse atılmadım ama şimdi gözaltında Adliye'de yazı yazmak zorunda kaldım. Dosyanın özeti bu...
Hoş bu Erbakan ile ilk karşı karşıya gelişimiz değil.
Teke Tek muhabiri olarak Almanya'da Refah Partisi ile organik ilişkisi konusunda hepimizin yeterince fikri olduğu Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nın peşine düştüğümde bulduklarımdan beri o cenahta fazla sevilmem.
Bankalara camiler ipotek edilerek alınan ve nereye gittiği bilinmeyen milyonlarca mark kredi...
Hıristiyan Scientology Tarikatı yöneticileriyle AMGT yöneticilerinin Köln yakınlarında ortaklaşa açtıkları otel... Köln'deki Nokia binasını almış gibi gösteren fotomontajlı resimlerle toplanan bağışlar... AMGT camilerinde ürün satmak için işadamlarından zorla alınan bağışlar...
Bunlar aklıma ilk gelenler; dahası da vardı.
Neyse fazla uzatmanın manası yok. Finansal Forum kapanıp ben de Ciner Grubu'na geçince belli ki avukatlar dosyayı takip etmemiş. Ses seda çıkmadığı için ben de dava kapandı zannetmiştim, meğer 200 YTL'lik bir ceza ödemem gerekiyormuş.
Hoca'nın canı sağolsun. Bu cezayla o benim sakallarımı kesti. Geçmişte ben onun en ana kollarından birini kestiğim için psikolojik üstünlük hâlâ bende.
İşi skor olarak yazacak olursak, Hoca 1-0 galip ama ben sıramı savdım.
Hoca kendisi için çıkarılan yasadan faydalandığı için hapse girmeyecek ama kayıp trilyon davasından dolayı oldukça yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak.
Yani yakında durum 1-1 olacak.
Hocam haberiniz olsun, maç daha bitmedi.