kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
23 Nisan nedeniyle Ankara'da bulunan dünya çocuklarıyla bir araya gelen Erdoğan'a Moğalistan'dan gelen çocuklar şapka hediye etti.

Cumhurbaşkan adayı bana göre sürpriz olacak

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı konusunda yine renk vermedi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin aday olarak açıklanacak ismin sürpriz olup olmayacağı yönündeki sorusuna karşılık, "Bana göre öyle size göre bilemem" dedi.

23 Nisan nedeniyle Ankara'da bulunan dünya çocuklarıyla Karayolları Genel Müdürlüğü salonunda bir araya gelen Erdoğan, program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını soran gazetecilere "Ben bunu zaten Almanya gezisi sırasında söylemiştim, ayın 25'i saat 24.00'e kadar şahsım tarafından açıklanabilir. Sağolsun MKYK şahsıma bir yetki verdi, ben de şu ana kadar uygulamakta olduğum süreci inşallah bu tür bir kararla sürdüreceğim" diye yanıt verdi.

Erdoğan, gazetecilerin aday olarak açıklanacak ismin sürpriz olup olmayacağı yönündeki sorusuna karşılık, "Bana göre öyle
size göre bilemem" dedi. Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'la ne zaman görüşecekleri sorusu üzerine, bugün İstanbul'a gideceğini
Cumartesi günü Bursa'da olacağını belirterek, daha sonraki bir günde görüşeceklerini açıkladı.

AKP'li Ersönmez Yarbay'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına başvuracağını açıklamasının sorulması üzerine, "Hayırlı olsun" diyen Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da adaylar arasında isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine de "ona da hayırlı olsun" dedi. Erdoğan grup toplantısının 24'ünde yapılıp yapılmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin "Aday olmanız mı sürpriz yoksa olmamanız mı" sorusunu da "Bakıyorum da işi bayağı ilerlettiniz siz" diye geçiştirdi. Erdoğan 23 Nisan törenleri için Türkiye'de bulunan yabancı çocukları göstererek "işte adaylarım bunlar" dedi.

ERDOĞAN'LA BİR ÇOCUK ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye'de bulunan çocukları Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir Türk çocuğu arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Türkiye'nin son yıl içerisindeki bir numaralı gündem maddesi haline gelen cumhurbaşkanlığı seçimini merak eden çocuk Başbakan Erdoğan'a "Cumhurbaşkanı olacak mısınız?" diye sordu. "Olayım mı?" diyen Erdoğan'a çocuk "Olmasanız daha iyi olur" karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Beşir Atalay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için Türkiye'de bulunan 58 ülkeden çocuğu kabul ederek çeşitli hediyeler verdi.

Yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkan çocuklar Başbakan Erdoğan'a ülkelerine has hediyeler verirken Başbakan Erdoğan'da çocuklara "256 Megabyte MP3 Çalar" hediye etti. Rusya Federasyonu'nu temsilen çocuğun hediye ettiği "Balalayka"nın teli küçük kızın kolunu kanatınca Başbakan Erdoğan, derhal kâğıt mendil isteyerek kanamaya müdahale etti. Filistinli çocukları alkışlayarak karşılayan Başbakan Erdoğan, Afganistanlı küçük çocukların da elini öptü.

Başbakan Erdoğan ile Ukraynalı kız çocuğunun Türk mihmandarı küçük kız arasında ise ilginç diyaloglar yaşandı. Türkiye'nin son yıl içerisindeki bir numaralı gündem maddesi haline gelen cumhurbaşkanlığı seçimini merak eden Türk çocuk Başbakan Erdoğan'a "Cumhurbaşkanı olacak mısınız?" diye sordu. "Olayım mı?" diyen Erdoğan'a Türk çocuk ilk olarak "Siz bilirsiniz" diye karşılık verdi. Diyaloğu habercilere aktaran Başbakan Erdoğan, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden gelen çocuklara hediyelerini verirken yine habercilere döndü ve "Olmasanız daha iyi olur" dediğini aktardı.

Çocuklara hitaben konuşmasında 23 Nisan'ı medeniyetler ittifakının uygulamalı provası olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan, bu yıl 58 ülkeden öğrencilerin geldiğini ve bu yıl bir rekor yaşandığını söyledi.
Erdoğan, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda bunu çocuk bayramı ilan etmenin yanı sıra bir başka özelliği de bugüne yüklemiş. Bugün bizim egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu, bütünleşip birleştiği bir bayram, bir gün" dedi.