kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Siyasileri birleştirdi, küskünleri buluşturdu

ANKARA
Ölümüyle siyaset yelpazesinin sağından soluna herkesi üzüntüye boğan TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer'in cenazesi, küskün olan siyasetçileri de bir araya getirdi..
Amansız hastalığının ardından önceki gün yaşama gözlerini yuman TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer'in cenazesi, dün Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Parti liderleri ile eski-yeni milletvekillerinin buluştuğu cenazede, Başbakan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle görüşmediği CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın elini sıkarak başsağlığı diledi. Dinçer için ilk tören Ankara Belediye Başkanlığı döneminde yaptırdığı Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlendi. Buradaki törene, CHP'li yöneticilerin yanı sıra Dinçer'in kızı Suna ve yakınları ile partililer katıldı.

TBMM'DE TÖREN
Dinçer için daha sonra TBMM'de tören düzenlendi. Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısını erteleyip, törene bakanların katılmasını istedi. Törende TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SP Genel Başkanı Recai Kutan da yer aldı. Yoğun güvenlik önlemleri altındaki törende Dinçer'in eşi Yıldız İbrahimova'nın bitkin olduğu gözlenirken, kardeşi Tahir Dinçer'in de çok üzgün olduğu gözlerden kaçmadı. Cenazenin Meclis'ten ayrılışı sırasında arabanın arkasından yürüyen Yıldız İbrahimova kendini iyi hissetmeyince tören salonuna götürüldü. Ambulans çağrılınca sedyeye yatmayı reddeden acılı eş, yürüyerek ambulansa bindi ve camiye gitti. Başbakan Erdoğan ise camide öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazı için dışarı çıktı. TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve DYP Genel Başkanı Ağar cenaze namazını yan yana kıldı. Dinçer'in eşi Yıldız İbrahimova da cenaze namazı kıldı. Dinçer'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.