kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan Gül ve Arınç'la görüşecek

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndan(MKYK) Cumhurbaşkanı adayı için tam yetki almasının ardından Ankara'da tam bir geri sayım süreci yaşanıyor. Erdoğan'ın TBMM Başkanı Bülent Arınç'la bugün beklenen görüşmesi hafta başına kalırken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Arınç'la program dışı bir görüşme yaptı. Hafta başına kalan Erdoğan Arınç görüşmesine Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

Erdoğan'ın, adaylık için ibrenin AKP içinden farklı bir isme yöneldiği MKYK toplantısının ardından bugün gerçekleşmesi beklenen Arınç görüşmesi yapılamadı. Erdoğan'ın hafta sonunda Bursa ve İstanbul'da programları bulunduğu için bu görüşmenin en erken pazartesi günü yapılabileceği belirtiliyor.

Bu arada Gül'le Arınç, program dışı bir görüşme için Meclis'te bir araya geldiler.

MKYK'DAN ÖNCE GÖRÜŞTÜLER Mİ

Bu arada AKP çevrelerinde Erdoğan, Gül ve Arınç'ın MKYK toplantısı öncesinde Dışişleri konutunda bir araya geldikleri söylentisi yayıldı.
Erdoğan'ın büyük olasılıkla pazartesi günü yapacağı görüşme, Arınç'ın Erdoğan ve Gül'le birlikte partinin üç önde gelen isminden biri olmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı açısından da büyük önem taşıyor. Arınç, şu ana kadar aday olup olmayacağı yolundaki sorulara, "Olacağım" ya da "olmayacağım" demeyerek açık kapı bıraktı. AKP'de Arınç'ın Erdoğan'ın aday olmayıp, AKP içinde başka bir ismi aday olarak göstermesi halinde, bunu kabul etmeyerek adaylığını ilan edeceğine ilişkin beklentiler de açıkça dile getiriliyor.

Erdoğan'ın adayı açıklamadan önce Gül'le de bir görüşme yapabileceği belirtiliyor. Erdoğan daha önce kritik karar süreçlerinde parti içi istişarelerin ardından son görüşmelerini Arınç ve Gül'le yapmıştı. Büyük kongreler öncesi yapılan görüşmeler üçlü yapılmış ve bu nedenle Erdoğan-Arınç ve Gül'ün bir araya gelişleri için "AKP troykası" nitelemesi yapılmıştı.

ERSÖNMEZ YARBAY'DAN YİNE FARKLI ÇIKIŞ


AKP yönetimi ve grubu heyecanla Başbakan Erdoğan'ın açıklayacağı aday ismini beklerken, bu tavrı bozan tek AKP'li Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay oldu. Çıkışı biraz da protesto amacı taşıyan Yarbay, Erdoğan'ın kararını beklemeden Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı. Büyük kongrede Erdoğan ve parti yönetimine tek başına muhalefet eden Yarbay, milletvekilleriyle yapılan görüşmelerde, Erdoğan'a, "Köşk'e çıkmayın. Siz aktif bir insansınız. Köşk'te sıkılır, mutsuz olursunuz. Ayrıca aynı partiden olsa bile sizinle yeni Başbakan arasında çatışma çıkar. Tarihte bu hep böyle oldu. Ayrıca tarihte Köşk'e çıkan liderlerin partileri sıkıntı yaşadı, seçim kaybetti" diye seslenmişti. Yarbay, adayın da son ana bırakılmadan bir an önce açıklanmasını talep etmişti.