kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İbre Gül'e doğru döndü Arınç tetikte bekliyor

ERGUN AKSOY
MKYK'da Erdoğan'a, "Aday olmayın" telkinleri üzerine ibrenin Gül'e döndüğü konuşuluyor. Erdoğan'ın "herkes şaşıracak" sözleri ise sürpriz isim beklentisi yarattı..
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından çıkan eğilim Cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin Başkent'teki havayı değiştirdi. Üyelerin büyük bölümünün Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "Aday olmayın, bizi bırakıp gitmeyin" telkinleri üzerine ibrenin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e döndüğü konuşuluyor. Ancak Erdoğan'ın "Herkesi şaşırtacak, şok bir karar alacağız" sözleri üçüncü bir ismi de gündeme getirdi. "Erdoğan ve Gül olmazsa Arınç kesin aday" yorumları da kulislerde güçlü şekilde dile getiriliyor. Her gün değişen yorumlarla Başkent, seçime yaklaşırken, "Aday Toto" oynamayı sürdürüyor.

ÇIKIN DİYEN
7.5 saatlik MKYK toplantısında Erdoğan'ın kurmayları arasında da keskin ayrılıklar olduğu görüldü. MKYK'nın bakan üyeleri Abdüllatif Şener, Cemil Çiçek, Beşir Atalay, Ali Babacan, Abdülkadir Aksu, ağız birliği etmişçesine, "Cumhurbaşkanlığı sizin hakkınız, Köşk'e çıkın" dediler. MKYK üyeleri Dengir Fırat, Hayati Yazıcı, Nihat Ergün, Edibe Sözen, Şaban Dişli, Reha Denemeç, Necati Çetinkaya, İdris Naim Şahin ise "Köşk'e çıkmayın" uyarısında bulundu. Erdoğan'a aday olması yönünde en kuvvetli destek siyasi danışmanı Adana Milletvekili Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Yüzyılın fırsatı önünüze gelmiş. Bunu değerlendirmeniz gerekir" dedi.

HERKES ŞAŞIRACAK
Erdoğan'ın "Çankaya'ya çıkmayın" telkinleri üzerine sarf ettiği "Makamlar gelip geçicidir. Biz, bu ülkeye hizmet için varız. Öyle bir tavır almalıyız ki millet; 'bunlar hizmet için varmış' demeli. Alışılagelmişin dışında şok bir karar alacağız, herkes şaşıracak" sözleri "aday olmuyor" yorumlarına yol açtı. "Aday Toto" tahminleri de başladı. ANKARA