kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ERDAL ŞAFAK

Ponce Pilate

Malatya'daki vahşete bazı çevrelerin ve kişilerin tepkileri bize Roma İmparatorluğu'nun Filistin Valisi Ponce Pilate'yi hatırlattı.
Pilate, Hazreti İsa'yı çarmıha gönderirken ellerini yıkamış, "Bu kandan sorumlu değilim" demişti. Son sözü söyleme yetkisi kendisinde olduğu halde, verdiği kararın sorumluluğunu ve vebalini halka yüklemek için.
İki gündür yapılan açıklamalarda Malatya'daki korkunç infazların sorumlusu olarak, tıpkı Rahip Santoro ve Hırant Dink cinayetlerinde olduğu gibi, "Malum" adresler gösteriliyor: "Karanlık güçler", "Türkiye'yi bölmek isteyen dış mihraklar". Ve de onların kandırdığı maşalar...
Tabii hiçbirinde bu zehirli ortamın elbirliğiyle oluşturulduğu, bu "Paranoya"nın ortak eserimiz olduğu ima bile edilmiyor. Biz hatırlatalım:
"Türkiye'de faaliyet gösteren misyonerler nüfusun yüzde 10'unu 2020 yılına kadar Hıristiyanlaştırmayı ve 1 milyon İncil dağıtmayı hedefliyor. Türkiye'nin jeopolitik konumu misyonerlik faaliyetleri için çok önem taşıyor." ( MGK'ya sunulan TSK raporu )
"Kiliseler apartman katlarına kadar yayıldı. Vatandaşlarımız kah ikna, kah çıkar sağlanarak Hıristiyan yapılıyor. AB'ye gireceğiz diye din elden gidiyor. Önlem alınmazsa ülkemiz parçalanacak." ( Rahşan Ecevit )
"Tarihte olduğu gibi günümüzde de aynı güçler (Haçlılar), İslam'ı çıkarları ve egemenlikleri karşısında en büyük engel gördükleri için, insanlarımızı bu dinden koparmak için planlı ve organize bir şekilde çalışıyorlar." ( Diyanet'in tüm camilerde okuttuğu hutbe )
"Türkiye'de 3.5 yılda 40 bin kilise ev açıldı. Türkiye'de bu kadar Hıristiyan yok. Amaç çocukları Hıristiyan yapmak." ( BTP lideri Prof. Haydar Baş )

Hiç kimse masum değil
"Doğu ve Güneydoğu'da misyonerlik hız kazandı. Amaçları başka. Türk bayrağı altında, Türk toprakları üzerinde, tek vatan, tek bayrak, tek kitap, bir Allah diye yemin ettik." ( BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu )
"Misyonerler Türkiye'de 5 milyon kitap basacak parayı nereden buluyorlar? Ayrıca bu ülkede 5 milyon Hıristiyan mı var? Oyun basit: Gençleri kuklalaştırarak ülkeyi içerden çökertmek." ( Prof. Oktay Sinanoğlu )
"Misyonerlerin amacı Türk insanının milli direncini kırmak. Bu kadar nüfusu Anadolu'dan atmak mümkün olmadığı için, Türkler'i dönüştürme kararı alındı. Atatürk zamanında, 1929'da kurulan Misyonerleri Kovma derneği benzeri bir dernek kurduk. Tüm vatandaşlarımız misyonerliğe karşı örgütlenmeli. " ( Prof. Zekeriya Beyaz )
"Misyonerler insanımızı sadece dininden değil dilinden, kültüründen, devletinden, bayrağından, örfünden, adetinden soğutmayı amaçlıyor ve beşinci kol faaliyetinde bulunuyorlar. Yurtdışı uzantıları olan bu faaliyet ulusal güvenliğimizi de ilgilendiriyor." ( Araştırmacı Aytunç Altındal )
Bunlar TV kanallarıyla dalga dalga yurda yayılan yüzlerce, binlerce açıklamadan sadece birkaç örnek. Daha "Türkiye'de 400 bin misyonerin cirit attığını" söyleyen var, "Açılan kilise sayısının 50 bini geçtiğini" iddia eden var, "Dağıtılan İncil sayısı 10 milyonu aştı" diye feryat eden var.
Böyle akla-mantığa sığmayan rakamlar eşliğinde, "Din elden gidiyor", "Ülke içerden çökertiliyor", "Vatan büyük tehdit altında" çığlıklarıyla paranoya ortamı yaratılırsa olacağı bu. Ne diyor Malatya canavarlarından biri: "Din elden gidiyor diye öldürdük. Vatan için yaptık."
Hiç kimse elini yıkayıp bir kenara çekilmesin. Bu canavarları biz yarattık. Doktor Jekyll de biziz, Doktor Frankeştayn da. Hiç kimse Ponce Pilate rolünü oynamaya kalkmasın...