kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Görevimizi yaptık

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı endişelerini giderdiklerini belirterek, "Umarım şu anda da korktuğumuz olmaz. Eminim olmaz." dedi.

Baykal, bu noktada büyük bir görev yaptıklarını ve çalışmalarının olumlu noktaya geldiğini söyledi. Baykal, "Bu büyük bir sıkıntı olur. Adım atılmayacağını sanıyorum, bunun önemi anlatılmıştır, kavranmıştır. Sağduyu, akıl, mantık bir yanlış seçime gitmemesine engel olacaktır. Sizlerin sağduyusu, demokrasinin sağduyusu ile o yanlış olmayacak, şu anda da olmayacağını düşünüyorum. Bu sorunları aşacağız." diye konuştu.

Antalya'da CHP Konyalatı Belediyesi tarafından yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nın açılışında konuşan Genel Başkan Baykal, nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini açıkladı. Baykal; "Türkiye gerilimli günlerden geçiyor. Önemli günler yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı en yüksek yetkilerle donatılmış bir makamdır. Buraya gelecek olan halkın tümünü kucaklayacak, sen- ben kavgası yapmayacak, anayasanın özünü içine sindirmiş birisi olmalıdır." diye konuştu.

Baykal, yeni cumhurbaşkanının yargısına, üniversitesine, ordusuna değer veren, saygı göstermesi gerektiğine de değindi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi için kendisinin görüşünü almamasına da sitem ederek, "Bizim muhalefetine de saygı gösteren, bunun yanında vatandaşına değer veren cumhurbaşkanına ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu.

Baykal, yeni cumhurbaşkanın sivil ve dindar olmasını isteyen bazı çevreler olduğuna değinerek; "Türkiye'de hiç kimsenin inancını ölçmeye, değerlendirmeye hakkı yoktur. Bunun sorgulanmasına izin vemeyiz. Bunlar sakıncalı değerlendirmeler. Herkes inancını yaşar dayatma olamaz dışlama olamaz." şeklinde konuştu.

Baykal, Malatya'da yaşanan cinayeti de değerlendirdi. Baykal, büyük hesapları olanların halkı birbirine düşürmeye çalıştığını, bu gençlere bu inancı kimlerin telkin ettiğine bakmak gerektiğini belirtti. Baykal şunları söyledi; "Üzüntü verici cinayet, kimler eğitti, hangi inancı telkin etti bunları araştırmak lazım. Bütünleşmemiz lazım. Büyük hesapları olanlar, birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Bunlar yanlış, kimsenin tuzak kuramayacağı büyük bir ülke olduğumuzu, sahipsiz olmadığımızı dosta düşmana göstermek zorundayız."