kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Katliam okulunda 65 Türk var

Yeni Haber
ABD'de 33 öğrencinin silahlı saldırı sonucu öldüğü okulda yaklaşık 65 Türk'ün de eğitim gördüğü ve bu kişiler arasında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

New York Eğitim Ataşesi Şamil Öcal, konu ile ilgili açıklamasında, sözkonusu okulda 65 kadar Türk öğrenci bulunduğunu söyledi. Bunlardan 20'sinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın bursu ile geri kalanlarının ise özel öğrenci olarak okuduğu anlatan Öcal, "Olaydan hemen sonra Türk öğrencilerin durumunu öğrenmek için çalışma başlattık.

Biz de kayıtlı olan öğrenciler ve oradaki bir Türk öğretim görevlisi ile irtibata geçtik. Edindiğimiz bilgilere göre, ölü ya da yaralarılar arasında Türk öğrenciler bulunmuyor" dedi. Öcal, Türk öğrenciler ile sürekli irtibat halinde olduklarını sözlerine ekledi.



Dün meydana gelen ABD tarihindeki en kanlı okul saldırısında 33 kişi ölmüş, 28 kişi de yaralanmıştı. ABD Başkanı George W. Bush şoke olduğunu söylerken, ABD Meclis Başkanı Nancy Pelosi de genel kurul toplantısını bir dakika saygı duruşundan sonra açtıktan sonra "Tarihimizin en üzücü olaylarından birini yaşadık. Ulusça başımız sağolsun" demişti.

ÜNİVERSİTELİ SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

ABD'nin Virgina eyaletindeki bir üniversitede dün en az 30 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden saldırganın Güney Koreli olduğu açıklandı. Polis, saldırganın 23 yaşındaki Cho Seung-Hui olduğunu doğruladı.

Seung'un ABD'de sürekli oturum iznine sahip olduğu belirlendi. Üniversite yönetimi, saldırganın son sınıf öğrencisi olduğunu açıkladı.

Kanlı saldırıdan iki saat kadar önce üniversite yurdunda iki kişinin öldürüldüğü saldırının da Seung tarafından düzenlenip düzenlenmediği araştırılıyor.

Bu arada, Virginia Tech üniversitesi bu hafta tatil edildi. Kanlı saldırının düzenlendiği Norris Salonu ise bu sömestr boyunca kapalı kalacak.
Bugün üniversite düzenlenecek anma töreni, Başkanı George Bush ve eşi Laura Bush'un da katılımıyla yapılacak.