kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Dış basının gözü Ankara'da

ANKA
Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken yabancı basının Ankara'ya ilgisi artıyor. Financial Times ve Times, Erdoğan'ın adaylığını ve mitingi değerlendirdi ..
Financial Times ve Times gazeteleri son protestolar ışığında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adaylığını değerlendirdi. Financial Times'ın haberinde Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağının çarşamba günü belli olmasının beklendiği ifade edildi. Hafta sonu binlerce kişinin Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına karşı yürüyüş yaptığı belirtilen haberde, eylemcilerin "İslam'ın etkisini sınırlayarak Türkiye'yi laik bir demokrasiye çeviren" Atatürk'e yürüdüğü kaydedildi.

"GİZLİ PLANA" KARŞI EYLEM
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geçen hafta rejimin hiç olmadığı kadar tehlikeli olduğunu söylediği hatırlatılan haberde, Erdoğan'ın ise bu sözlere "Türklerin çoğunluğunun görüşünü yansıtmıyor" şeklinde yanıt verdiği ifade edildi. Times gazetesi ise hafta sonu Ankara'da bir araya gelen eylemcilerin laik devlet karşısında "gizli bir plan" korkusuyla protesto gösterisi yaptığını yazdı. Haberde, Erdoğan'ın adaylığı konusuna bu hafta karar vermesinin beklendiği belirtildi. Erdoğan'ın kendisini "muhafazakar demokrat" olarak nitelendirdiği oysa rakiplerinin İslami geçmişi nedeniyle kendisine şüpheyle yaklaştığı belirtilen haberde Erdoğan'ın "halkı kışkırtma" gerekçesiyle hapis yattığı, eşinin de türbanlı olduğu vurgulandı.Haberde, AKP döneminde zinanın cezalandırılması, alkolün yasaklanması ve başörtüsü konusunda bazı düzenlemeler yapılmak istendiği de ifade edildi.