kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Nokta'nın son sayısını polis eşliğinde yaptılar

NURDENİZ KUTSEL
Askeri savcılığın talimatıyla geçtiğimiz cuma günü polisin baskın yaptığı Nokta dergisinde, çalışanlar bu haftaki sayıyı polis ekipleriyle yan yana hazırladı..
Askeri savcılığın talimatıyla geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Savcılığı tarafından basılan ve bilgisayar verileri kopyalanan Nokta Dergisi, yeni sayısını polis ekipleriyle birlikte yayına hazırladı. "Nokta, ya aynen devam eder ya hiç etmez. Başka türlü bir gazetecilik yapmayı bilmiyoruz" diyen derginin genel yayın yönetmeni Alper Görmüş, kendilerini yalnız bırakmayan meslektaşlarından güç aldıklarını vurguladı. 'ARAMADILAR' Yarısı polis, yarısı gazeteci olan bir binada dergiyi çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Görmüş "Burada polis var' düşüncesini kafamızdan atamadık ama herkes mümkün olduğunca işini yaptı" ifadesini kullandı.. Baskın gününü ve yaşananları anlatan, perşembe günü çıkacak olan sayı hakkında bilgi veren Görmüş, kendisini tek bir siyasetçinin bile aramadığının altını çizdi. Görmüş, "Okurların kafasında belki 'polisler yazdıklarına da müdahale ediyorlar, şu haberi koyun bu haberi koymayın diyorlar' diye bir düşünce oluşmuştur ancak böyle bir şey olmadı. Polislerin, çalışırken yanlış bir şey yapıp hukukun dışına çıkmak gibi bir endişeleri vardı. Kapağımızı görünce okurlarımız yine yapmak istediklerimizi yaptığımızı anlayacaklar" diye konuştu.

'BİR GÜRÜLTÜ KOPTU'
Baskın günü Genelkurmay Başkanı'nın, Nokta'nın haberinde yer alan belgelerin arşivlerinde yer almadığını söylemesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama hazırladığını ifade eden Görmüş, sözlerine şöyle devam etti: "İçeride büyük bir gürültü duyunca odadan çıktım ve çok sayıda polisin içeriye girdiğini gördüm. Neler olduğunu sorduğumda mahkeme kararı olduğunu söylediler. İlk gerilim anında arkadaşlarla polisler arasında itişmeler yaşandı. 'Telefonlar kullanılmayacak' dendi, bir çeşit üst araması yapıldı. Ama ilk 10 dakikadan sonra ortalık yatıştı ve onlar kendi çalışmalarını, biz kendi çalışmalarımızı sürdürdük."
Haberin fotoğrafları