kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Turgut Özal anıldı

Yeni Haber
Topkapı'daki Anıt Mezar'a gelen onbinlerce vatandaş, ölüm yıldönümünde Turgut Özal'ı dualarla andı. Yurdun dörtbir yanından gelen vatandaşlar Özal için okunan hatimlerin duaları yapıldı. Tören alanına saatler önce gelen vatandaşlar Özal'ın mezarını çiçeklerle donattı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 14. yıldönümünde Anıt Mezar'a akın eden vatandaşlar, Özal için okunan Yasin'lerin mezarı başında ruhuna armağan edilmesinin ardından el açarak dua etti. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından organize edilen törende konuşan Dernek Başkanı Emin Başer, "70 cente muhtaç ülkemize Turgut Özal önemli reformlar getirdi. Devletle milleti buluşturdu." dedi. Başer, "Türkiye'yi kabuğuna sıkışmış yasaklar ülkesi olmaktan çıkardı. Dindarlığı, demokratlığı ve kişiliği ile hayatı boyunca takdir edildi." şeklinde konuştu. İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, bugün toplanan kalabalığın Özal'ın ne kadar seveni olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Anma törenine Arnavutluk'tan gelerek katılan Tarık Dursun isimli genç, Turgut Özal'ın kendi ülkesindeki Türk okullarını açtığını söyledi. Dursun Özal'a olan vefa borcundan dolayı törene katıldığını dile getirdi.
Ahmet Genç isimli bir vatandaş da Özal'ın yaşadığı dönemde Türkiye'ye çok önemli hizmetler verdiğini belirtti. Genç, Özal'ın topluma önderlik eden çok önemli bir lider olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Anıt Mezarda bu kadar kalabalık bin insan topluluğunun biraraya gelmesinin bir mesaj olarak algılanması gerektiğini dile getiren Genç, Özal gibi bir cumhurbaşkanı istediklerine işaret etti. 12 yaşındaki Emre Kurt, Turgut Özal'ın doğumundan önce vefat etmesine rağmen ailesinden duydukları ile Özal'ı sevdiğini söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren törenin ardından Anıt Mezar'a gelen vatandaşlar sessizce ayrıldı.