kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Veysi Dilekçi

'PKK ile duygusal bağımız var'

Ercan DEMİRCİ / MERKEZ
DTP Van İl Başkan Vekili Dilekçi, PKK'lıların da ülke evladı olduğunu belirterek "Bizim PKK ile organik değil duygusal bağımız var" dedi..
Van'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Demokratik Toplum Partisi (DPT) Van İl Başkan Vekili Veysi Dilekçi, "PKK ile organik değil, duygusal bağımız var. Çünkü bu ülkede PKK'nın militanlığını yapan insanların aileleri yaşamaktadır" dedi. Dilekçi, dün öğle saatlerinde randevu alıp AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici ile görüştü. Basının da davet edildiği toplantıda Dilekçi, özellikle Kürt sorununun çözümü ve terör örgütü PKK'nın sözde yaptığı ateşkese hükümetin cevap vermemesini eleştirdi. PKK ile duygusal bağlarının bulunduğunu belirten DTP"li Başkan şunları söyledi:

BU ÜLKENİN EVLADI
"PKK bu ülkenin bir gerçeğidir, bunu kabul etmek zorundayız. Bizim PKK ile organik değil, duygusal bağımız var. Çünkü bu ülkede PKK'nın militanlığını yapan insanların aileleri yaşamaktadır. Elbette bu annenin, babanın, kardeşin bir siyasi tercihi olacaktır. O siyasi tercihleri DTP ise bu PKK ile bir bağımız olduğu anlamına gelmiyor. Şunu ifade ediyoruz. PKK'nın militanları da bu ülkenin evlatlarıdır. Devlette bunun için bir çözüm gerçekleştirmek zorundadır. Bu gerekçe ile partimiz baskı altında tutulup, tecrit edilmektedir. Öte yandan hükümetin PKK'nın yaptığı ateşkese ve barış çağrısına cevap vermesini istiyoruz."

YETKİLİLERE İLETECEK
İnsanların kendi dilinde eğitim, sağlık hizmeti almasının daha demokratik olacağını da belirten Dilekçi'ye AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici, sorunları hiçbir zaman göz ardı etmediklerini belirterek, yetkili mercilere bu sorunları ileteceklerini dile getirdi.