kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
‘KARAR VERDİ’ DİYENLER SAĞINDA Erdoğan, beraberinde Almanya’ya gelen ve günün 24 saati Köşk’e çıkacak mı çıkmayacak mı sorusuyla uğraşan gazetecilere sık sık takılıyor. Hannover’den ayrılmadan önce de gazetecilerle fotoğraf çektirirken "Karar verdi" diyenleri sağ tarafına, "Henüz karar vermedi" diyenleri ise sol tarafına alarak poz verdi.

'Verdim çelik çomak yorulana kadar oynayın'

ASLI AYDINTAŞBAŞ
ASLI AYDINTAŞBAŞ
* Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Almanya gezisi Çankaya tartışmalarında en kritik haftaya girildiği halde sanıldığı gibi gergin değil, tam tersine son derece rahat ve neşeliydi. Gazeteciler, Erdoğan'ı uzun zamandır ilk kez bu kadar eğlenerek izledi.
* Geziye dünkü SABAH gazetesinin Başbakan'la beraber seyahat eden gazetecilere atfen verdiği "Hayırlı olsun" manşeti damgasını vurdu. Kimileri Başbakan'ın ağzından Çankaya'ya çıkacağı yolunda kati bir cümle olmadığı için manşeti fazla "iddialı" buldu. Ancak gerçek şu ki, bir gün önce uçakta ettiği lafları, farklı yorumlamak mümkün değildi. Uçaktaki gazetecilerin, neredeyse tümü, Başbakan'ın şu ya da bu şekilde Çankaya sinyali verdiğini düşündü.
* Dün Hannover'den ayrılmadan önce otele gelen Başbakan, beraberinde seyahat eden gazetecilere, "Gelin fotoğraf alalım" dedi. Başbakan'ın sağında SABAH'ın yanında Hürriyet'ten Enis Berberoğlu, Radikal'den İsmet Berkant ve Star'dan Şamil Tayyar vardı. Bunun üzerine fotoğrafı organize eden AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, "hayırlı olsun diyenler sağda, hayırlısı olsun diyenler solda" esprisini yaptı. Sağ taraftakiler gerçekten de uçaktaki sohbetimizden sonra Başbakan'ın kararını vermiş olduğu ve Çankaya'ya çıkacağı kanaatindeydi. Sol taraf ise henüz kararını vermedi, "Evet sinyal verdi ama bizimle oynuyor" diyen gazetecilerdi. Başbakan'ın hemen solunda Türkiye Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, Zaman'ın Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ve Yeni Şafak'ın Ankara Temsilcisi Mehmet Ocaktan vardı. İlginçtir ki üçü de muhafazakar gazeteleri temsil eden bu üç gazeteci Başbakan'ın Çankaya'ya çıkıp çıkmayacağı konusunda tereddüt yaşıyorlardı. Bu yüzden de onlar "hayırlı olsun" diyenlere karşı "kim olacaksa hayırlısı olsun" diyenler cephesi diye anılmaya başlandı. Fotoğraf çekilirken Başbakan Tayyip Erdoğan, Sözcüsü Akif Beki'ye seslenerek "Akif sen de buraya gel" dedi. Başbakan'ın solunda yer alan Akif, "Eyvah ben yanlış cephedeyim" dedi.
* Fotoğraf sonrasında Başbakan'a dayanamayıp, "Efendim tam 24 saattir kendi aramızda hiç durmadan uçaktaki laflarınızı konuşuyoruz. Diyalogları tekrarlayıp uzun uzadıya analiz yapıyoruz" dedim.
* Başbakan bunu duyunca bastı kahkahayı. Bunun üzerine lafa giren Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, "Efendim bazen ben diyorum, Başbakan bizimle çelik çomak oynuyor" dedi. Erdoğan da gülerek "verdik çelik çomağı yorulana kadar oynayın" dedi.