kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaralı teröriste polis kan verdi

Yeni Haber
Bahçelievler'de bir işyerine gasp amaçlı giren terör örgütü DHKC'li 10 kişiyi silahlı çatışmayla etkisiz hale getiren Terörle Mücadele Şube polisleri, yaralanan bir örgüt mensubuna hastanede kan vererek hayatını kurtardı.

İşyerinde çıkan çatışmada aralarında DHKC sorumlularından H.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 2'si yaralı toplam 10 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri sona eren zanlılardan Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam eden Nurullah Ş. hariç diğer 9 kişi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2006 yılı Aralık ayında DHKC terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonlarda 74 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 40'nın tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Örgütün tekrar toplanmaya çalıştığı ve işyerlerine yönelik eylemlerine yeniden başlayacağının belirlendiğinin kaydedildiği açıklamada, Bahçelievler'de bir işyerine gasp amaçlı baskın yapılacağının tespit edilmesi üzerine bölgede önceden tedbir alındığı bildirildi.

Yenibosna'da Esnaflar Kahvesine 13 Nisan 2007 günü saat 21:45 sularında gelen, ellerinde silahlar, demir sopalar ve poşetler bulunan yüzleri kar maskeli guruba polis "dur" ihtarında bulunarak müdahalede bulundu. Gurubun polise silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2'si yaralı 10 kişi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Çatışmada örgüt sorumlularından olduğu ve gerçekleştirilen eylemlerinde planlayıcısı olduğu öğrenilen H.Ö. ayağından, Nurullah Ş.'nin ise karnından yaralandığı öğrenildi. Yaralandıktan sonra çok kan kaybeden ve durumu ağır olan Nurullah Ş.'ye hastanede, çatışmaya girdiği Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından kan verildiği bildirildi.

Yakalanan zanlılarla birlikte, 4 adet 9 mm çapında tabanca ve şarjörü, 1 adet 7.65 çapında tabanca ve şarjörü, 1 adet örgüt imzalı pankart, 1 adet bomba süs verilmiş paket, 10 çift eldiven, 10 adet kar maskesi, 13 adet molotofkokteyli, 3 adet ucu kırık molotofkokteyli, 5 adet demir sopa ve benzin bidonu ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan zanlıların ifadelerinden ve ele geçirilen malzemelerde yapılan kriminal incelemelerden, zanlıların daha önce polis otosuna ateş açma, işyeri baskını ve gasp gibi 11 suça karıştıkları tespit edildi.

Zanlıların; 12 Haziran 2006 günü Beyoğlu ilçesinde, bir müzikhole molotofkokteyli atılması, ateş edilmesi ve hasar meydana gelmesi, 19 Ağustos 2006 tarihinde Sarıyer ilçesinde bir iş yerinin basılması, iş yeri sahiplerinin kaçırılarak darp edilmesi, 25 Ağustos 2006 tarihinde Kağıthane ilçesinde bir iş yerine baskın yapılarak hasar verilmesi, 25 Ağustos 2006 günü Maltepe ilçesinde bir işyerinin silahla basılması, içerdeki şahısların eşyalarının gasp edilmesi, silahla ateş edilerek pankart açılması, 18 Eylül 2006 tarihinde Maltepe ilçesinde bir işyerine molotofkokteyli atılması, bir şahsın silahla yaralanması, 21 Eylül 2006 günü Küçükçekmece ilçesinde yan yana bulunan 2 ayrı müzikhole molotofkokteyli atılması, silahla ateş açılarak pankart asılması, 1 Kasım 2006 günü Maltepe İlçe Emniyet Müdüdlüğüne bağlı polis otomobiline ateş açılması, 7 Kasım 2006 günü korsan gösteri yapılarak lastik yakılması, 12 Kasım 2006 tarihinde Kocaeli Gebze ilçesinde bir şahsın evinin kundaklanması, silahla ateş açılması, 4 Ocak 2007 tarihinde Kağıthane ilçesinde bir spor kompleksinin duvarına bomba süsü verilmiş pankart açılması ve molotof kokteyli atılması eylemlerine karıştıkları, belirlendi.

Çatışmada ayağından yaralanan H.Ö.'nün örgüt sorumlularından olduğu ve çatışmanın meydana gediği baskın da dahil olmak üzerine bir çok olayda eylemlerin planlayıcısı olduğu öğrenildi.

Bahçelievler'de yapılan baskınla sadece kahvehane sahibinin değil civarda bulunan iş yeri sahiplerinin de korkutulmaya çalışıldığı kaydedildi. Çatışmada yaralanan Nurullah Ş.'nin de örgüte katılmak için ailesini terk ettiği, 7 Aralık tarihinde yapılan operasyondan dolayı aranması olduğu belirlendi. Karnından yaralandıktan sonra çatıştığı polislerin verdiği kanla hayatta kalan Nurullah Ş.'nin Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.