kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Aygün'den Cumhurbaşkanlığı için 2001 krizi uyarısı

Yeni Haber
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde temkinli davranılması gerektiğini vurgulayarak, 2001 yılındaki ekonomik krizin siyasi bilinçsizlik nedeniyle yaşandığını söyledi. Aygün, "Seçim sürecinin çok iyi şekilde aşılması gerekiyor. Bir takım hevesler uğruna Türkiye tehlikeye atılmamalı" dedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün ANKA'ya yaptığı açıklamada, 2001 yılındaki ekonomik göstergelerin 2007 yılına göre daha iyi olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin ekonomisinin bıçak sırtında olduğunu söyledi. Son yıllarda cari açığın ve özelleştirmelerin hızla arttığını belirten Aygün, siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Aygün, 2001 yılında yapılan hataların yeniden tekrarlanmaması gerektiği vurgusunu yaptı.

"ERDOĞAN VATANDAŞI KANDIRAMAZ"


Cumhuriyet mitinginde toplumun her kesiminden hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepki geldiğini söyleyen Aygün, "Erdoğan vatandaşı kandıramaz" dedi. Aygün, mitinge üniversitelerden, sendikalardan, siyasi partilerden büyük katılım olduğunu, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik gerginliğin her geçen gün arttığını belirtti. "Halkın ne düşündüğünü Cumhuriyet mitinginde de gördük" diyen Aygün, seçim sürecinin en iyi şekilde aşılması gerektiğini söyledi.
Aygün, "Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin her kesimin görüşünü aldığını söylüyor. Peki, Petrol Yasası, Tütün Yasası, Şeker Yasası çıkarken neden sivil toplum kuruluşlarının görüşünü, desteğini almadı? Şimdi neden destek arayışlarını girdi?" diye konuştu.

(ANKA)