kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyükelçi atamaları yeni Cumhurbaşkanı için bekletiliyor

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılıklarına atanması öngörülen 5 Büyükelçiyi onaylamamasına Bakanlık tepkisini, yeni Büyükelçilere ilişkin kararnamede gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, her yıl yaz ayında yayınlanan Büyükelçiler Kararnamesi'ni yeni Cumhurbaşkanı için bekletiyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Yaz Kararnamesi, yeni cumhurbaşkanını bekliyor. Boş bulunan 5 müsteşar yardımcılığı ile ilgili müşterek kararnamenin Sezer tarafından iade edilmesi üzerine Bakanlık, tavrını Yaz Kararnamesi ile gösterdi. Şubat 2007'de Dışişleri Bakanlığı Komisyonu'nca hazırlanan Yaz Tayin Kararnamesi, Başbakanlığa, dolayısıyla da Cumhurbaşkanlığı'na sevk edilmedi.

Bir Dışişleri yetkilisi, "Her zaman Yaz Kararnamesi mart ayında Sayın Cumhurbaşkanı'na sunulur ve memurlarımız 6 ay öncesinden gidecekleri yeri bilir ve ona göre hazırlıklarını yaparlardı. Ancak, yeni kararnamenin Sezer tarafından değil, 11.Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması uygun görüldü" dedi. Yetkili, bu tutumun Cumhurbaşkanı Sezer'e karşı "pasif bir direniş" olduğunu ifade etti.

(ANKA)