kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Barzani
Barzani: Hiç kimsenin tehdidini kabul etmeyiz
Mürsal ACAY / DİYARBAKIR
ABD'nin yeni Irak Büyükelçisi Ryan Crocker ile görüşen Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Başkanı, Türkiye ile yaşanan gerginliği şu sözlerle değerlendirdi: Kimseyi tehdit etmedik, tehdit edilmemizi de kabul etmeyiz...
Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile ilişkilerde sorun yaşamak istemediklerini bildirdi. Amerika'nın yeni Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ile görüşen Barzani, "Kimseyi tehdit etmedik, tehdit edilmemizi de kabul etmeyiz" dedi. Barzani, Türkiye ile olan ilişkilerinde sorun yaşanmasını istemediklerini belirterek, Kürtlerin, Irak ile sorunlarını anayasaya göre çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Selahaddin kentindeki görüşmede Irak'ın siyasi ve güvenlik durumunun değerlendirildiği belirtilirken "Türk devlet yetkililerinin Irak ve Kürdistan bölgesine yönelik tehdit niteliğindeki açıklamaları"nın da gündeme geldiği bildirildi.

'SALDIRGANCA'
Kürt Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin yeni Irak Büyükelçisi Ryan Crocker ile Mesud Barzani arasında yapılan görüşmede, Irak ve Kürdistan bölgesindeki son siyasi gelişmeler, Bağdat güvenlik planı ve Kürt Bölgesi ile Irak'ın komşu ülkelerle ilişkilerinin değerlendirildiği belirtildi. Crocker'in, Barzani'den Kürt siyasi liderlerinin, Irak'taki etkin ve yapıcı misyonlarını sürdürmesini talep ettiği belirtilen açıklamada, "Bu görüşmede ayrıca Türk devlet yetkililerinin Irak ve özellikle Kürdistan halkına yönelik saldırgan tavırları da gündeme geldi" denildi. Açıklamada şöyle devam edildi: "Başkan Barzani, bu konuyla ilgili olarak, Amerikan'ın Irak büyükelçisine, Türkiye ile olan ilişkilerinde sorun yaşanmasını istemediklerini, Irak ile ilgili sorunların anayasaya göre çözüme kavuşturulacağını ve hiç kimseyi tehdit etmedikleri gibi kendilerine yönelik tehditleri de hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini iletmiştir."