kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Fransız kayakçıların helikopteri çakıldı
Adnan RAMOĞLU / MERKEZ
Trabzon'a turistik gezi için gelen Fransız kayakçıların kiraladığı helikopter, pervanesi hasar görünce kara saplandı. Mahsur kalan kazazedeler jandarma tarafından kurtarıldı..
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde üçü Fransız turist olmak üzere altı kişinin bulunduğu helikopter, iniş sırasında karda kayıp pervanesinin hasar görmesi sonucu yan yattı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, mahsur kalan turistlerin kurtarılması için jandarma çalışma başlattı. Olay dün sabah Uzungöl'ün Şekersu yaylasında meydana geldi. Üç Fransız kayakçı, Trabzonlu işadamı Metin Beyazyüz ile birlikte Uzungöl'e geldi. Fransız kayakçılar, Uzungöl ve Kaçkar Dağları'nda kayak yapmak için alan keşfetmek istedi. Grup, İstanbul'dan kiralanan helikopterle dün sabah Uzungöl'den havalandı. Fransız turistler Ludo Schtrol, Clement İribares ve adı öğrenilemeyen bir kişi ile pilotlar Ali Seymen, Okan Mutlu ve işadamı Metin Beyazyüz'ün bulunduğu helikopter, kalkıştan yarım saat sonra hava muhalefeti nedeniyle inmek istedi. Ancak karda kayıp pervanesi zarar gören helikopter yan yattı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Aşırı yüklenme olmaması için helikoptere binmeyen 3. pilot Muzaffer Atıcı'yı arayan kazazedeler, pervanenin hasar görmesi nedeniyle çamurlaşan kara saplandıklarını, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Atıcı'nın durumu bildirmesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri mahsur kalan kazazedeleri kurtardı.