kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit ailesi yasa boğuldu

Yeni Haber
Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve getirildiği Elazığ'da şehit olan uzman çavuş Ahmet Güngör'ün ailesi yasa boğuldu.

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Emirler köyünde oturan baba Mehmet Güngör, oğlunun şehit olmasıyla ilgili haberi, elektriklerin kesik olması nedeniyle köye gelen Tarsus Jandarma Komutanlığından görevli askerlerden öğrendiğini söyledi.

Oğlu ile en son 2 gün önce telefonla görüştüklerini ve hasta olan annesinin tedavi durumunu sorduğunu ifade eden Baba Güngör, ''Oğlum sürekli operasyonlara giderdi. Bu ani bir operasyon olmuş. Jandarma ekipleri dün akşam şehit haberini getirdi'' dedi.

Baba Güngör, ''Yakalanan teröristler nasıl affediliyor? Bu toprak, bu toplum, Türkiye Cumhuriyeti böyle kurtulur mu? Bunları affedenler bu vatana faydalı olabilir mi?'' dedi. Oğlunun fotoğrafına sarılarak teselli bulmaya çalışan anne Şükran Güngör ise Hükümetten bir an önce terörü durdurmasını istedi.

Oğlu ile en son telefonda görüştüğünü ifade eden anne Güngör, ''Oğluma 'Sen gittin oraya, ben burada öldüm' dedim. Allah'a emanet ol dedim. Kahrolsun PKK. Fakir fukaranın çocuğu dağlarda ölüyor. Bu teröre çare bulunsun'' diye konuştu.Şehit Güngör'ün cenazesinin, yarın Tarsus'ta düzenlenecek törenin ardından Emirler köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Tunceli kırsalında düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.