kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Rekor denerken canından oldu
DIŞ HABERLER
Eski dünya rekortmeni Fransız dalgıç, yeni bir rekor denemesi sırasında yüzeye çıkma ipi denizin dibinde bir cisme takılınca yaşamını yitirdi..
Serbest dalışta eski dünya rekoru sahibi Fransız Loic Leferme (36), dün yeni bir rekor kırmaya çalışırken yüzeye çıkmasını sağlayan ipin bilinmeyen bir cisme takılması sonucu yaşamını yitirdi. Leferme'nin arkadaşları, eski rekortmenin Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde 171 metre derinliğe herhangi bir nefes alma aygıtı olmadan serbest daldığını söyledi. Leferme'nin, Avusturyalı Herbert Nitsch'in sahibi olduğu 182 metrelik rekoru kırmak için çalıştığını belirten arkadaşları, ancak bunu başaramayınca yukarı çıkmaya karar verdiğini ifade etti.

BAYGIN BULUNDU
Bu sırada Leferme'nin yukarı çıkmasını sağlayacak ip denizde bir şeye takıldı. Bunun üzerine başka bir dalgıç suya atladı, ancak eski rekortmeni 20 metre derinlikte baygın buldu. Tekneye çıkarılan sporcu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaya tanık olan Leferme'nin bir meslektaşı, "Derinde kaldı. Kendisini yukarı çıkardık, ancak hayata döndürmek mümkün olmadı" dedi. Leferme, 1999 yılında 137 metreye serbest dalarak ilk rekorunu elde etmişti.
Haberin fotoğrafları