kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İki savaşı yönetecek 'yürekli' CEO aranıyor
ABD yönetimi, Irak ve Afganistan'daki askeri operasyonları en üst düzeyde yönetecek bir 'patron' arıyor. Ancak teklif götürdüğü 3 emekli generalden olumsuz yanıt aldı. İsimlerden biri, PKK ile mücadele koordinatörü Raltson..
Irak ve Afganistan'daki askeri operasyonlarda istediği başarıyı elde edemeyen ABD, şimdi her iki cephedeki savaşı yönetecek yeni bir komutan arayışına girdi. Ancak Amerikan Washington Post gazetesi Bush yönetimin bu pozisyon için geçen hafta Beyaz Saray'da teklifte bulunduğu 3 generalden hayır cevabı aldığını yazdı. Bu isimler, ABD'nin bir dönem PKK terör örgütü ile mücadelede temsilci olarak atadığı emekli Orgeneral Joseph Raltson ve emekli orgeneraller John Shennan ve Jack Keane. Sheenan, Bush hükümetini kastederek "Bu adamlar nereye gittiklerini, ne yaptıklarını bilmiyor. Görevi kabul ederek ülser olup ayrılmaktansa baştan 'Hayır. Teşekkür ederim' cevabını verdim" dedi.

CHENEY'DEN ŞİKÂYETÇİLER
Göreve atanacak komutan, Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'e doğrudan bağlı olacak. Savunma ve Dışişleri Bakanlığı'na da talimat verebilecek. Ancak generaller Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in "eski kafalı" anlayışıyla kararlarda daha çok söz sahibi olduğunu söylüyor.