kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Büyükanıt darbe iddialarını yanıtlayacak
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yarın saat 14:30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada,
''son günlerde ortaya çıkan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni doğrudan ilgilendiren bazı konularda kamuoyunun bilgilendirilmesinin zorunluluk haline geldiğinin değerlendirildiği'' belirtildi.

Bu amaçla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yarın saat
14.30'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.

Orgeneral Büyükanıt'ın darbe girişimlerinin yeraldığı günlükler ve andıç konularıyla ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor.

TSK'DAN BAHAR OPERASYONU


Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri baharın gelişiyle birlikte bölücü terör örgütüne yönelik geniş kapsamlı bahar operasyonları başladı.

Bir haftadır bölgede yaşanan sıçak çatışmalar devam ederken, çatışmanın yaşandığı bölgeye çok sayıda helikopter sevk ediliyor. Sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır'dan kalkan helikopterler Mardin üzerinden geçerek, Şırnak bölgesinde bulunan Gabar ve Cudi dağlarında mevzilenen teröristleri bombalıyor.

Ocak ayından itibaren bölgeye sevk edilen komandoların özellikle Kuzey Irak'a yakın bölgedeki Kandil Dağı'nda bulunan teröristlerin Türkiye'ye sızma hareketini önlemek için harekete geçtiği bildirildi.

Sınırda 3 aydan beri bekletilen komandolar, son bir hafta içinde bölgede yaşanan çatışmaların ardından harekete geçti. Komandolar Gabar, Cudi , Bakok ve Cehennem deresinde terörist avı başlattı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerden çok sayıda seçkin komando birlikleri bölgeye sevk ediliyor.

Kuzey Irak'ta bulunan Kandil Dağı'nda mevzilenen yaklaşık 3 bin dolayında terör örgütüne mensup teröristlerin Türkiye'de eylem yapmak için sınırda sızma girişimleri ihbarı alan Türk silahlı Kuvvetleri Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari, Batman illerinde bulunan askeri birliklerini harekete geçirdi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerin olası bir Küzey Irak operasyonu için sınıra yakın olan birliklerini alarma geçirdi. Şırnak, Cizre ve Silopi'de bulunan birliklerde yoğun bir hareketlilik gözlendiği belirtildi. Sınırda bulunan yaklaşık 50 bin askerin hazır kıta bekletildiği kaydedildi.