kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Yusuf Tülün
Belediye meclisindeki küfürlü kavga adliyede
Canan YILMAZ / MERKEZ
Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ile meclis üyesi avukat Hasan Dündar arasında yaşanan polemik adliyeye taşındı..
Sarıyer Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz cuma günü faaliyet raporlarını değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği toplantıda Belediye Başkanı Yusuf Tülün ile bir meclis üyesinin polemiği adliyeye taşındı. Eski AKP'li bağımsız üye avukat Hasan Dündar, diğer üyelerin gözleri önünde meydana gelen olayda Tülün'ün kendisine "Seni çıktığın yere sokarım" diyerek hakarette bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSU
Sarıyer Belediye binasında yaşanan bu olayın ardından meclis üyesi avukat Hasan Dündar, soluğu savcılıkta alarak Belediye Başkanı Yusuf Tülün hakkında suç duyurusunda bulundu. Dündar, savcılığa sunduğu dilekçesinde toplantı sırasında söz istemesinin ardından Tülün'ün kendisine sarf ettiği sözlerle "alenen sövme", "hakaret" ve "tehdit" suçlarını işlediğini öne sürdü. Dündar, suç duyurusunda bulunduğu Tülün hakkında ayrıca 100 bin YTL değerinde manevi tazminat davası da açacağını kaydetti.

ÜYELER DE TANIK
Dündar'ın ardından kendisi gibi eski AKP'li meclis üyesi Yılmaz Karakaya da savcılığa tanık olarak ifade verdi ve şikâyetçi Dündar'ın iddialarını doğruladı. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ise söz konusu oturumu kendisinin yönetmediğini belirterek, şöyle dedi: "Şikâyetçi kişi, meclis bitiminde hoş olmayan cümleler sarf ederek benden söz hakkı istedi. Ben de 'edepsizlik yapma, haddini bil' dedim."
Haberin fotoğrafları