kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
5 yıldızlı askerlik dünya basınında
FRANKFURT
Sabah'ın dövizle askerlik yapan gurbetçilerin bir kısmının bu celp döneminde Antalya'ya gönderilmesini konu alan "5 yıldızlı askerlik hizmeti" haberi dünya basınına konu oldu. Fransız Haber Ajansı (AFP), haberi SABAH'ı kaynak göstererek servise koyarken, konuya Alman basını da geniş yer verdi. Yalnız, bazı basın organları olayı değerlendirmede hata yaparak, "SABAH'ın olayı skandal olarak" duyurduğunu yazdı. Oysa, SABAH haberi yorumsuz vermiş, hatta ilk olan bu uygulamanın olumlu karşılandığını duyurmuştu. Avrupa'da tatil döneminde gazeteler çıkmadığı için, sanal alemde haberler şöyle kullanıldı: Stern Dergisi'nin internet itesi yurtdışında yaşayan Türk gençlerinin 5 bin 112 Euro döviz yatırarak, 15 ay yerine 21 gün askerlik hizmetinden yararlanabildiklerini bildirerek habere dikkat çekti.

LÜKS ASKERLİK YORUMU
SABAH'tan alıntı yapan diğer gazetelerin başlıkları şöyle:
Rheinpfalz.de ve Hellweger Anzeiger Unna: "Almanyalı Türkler Antalya'da lüks askerlik hizmeti yapıyor. Almanya ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde oturan yükümlü Türkler, Antalya'da hoş bir askerlik hizmeti yapıyor."
diepresse.com: "Kırsal şehir yerine Antalya". Yurtdışındaki Türkler'e beş yıldızlı askerlik hizmeti. Yurtdışında yaşayan askerlik yükümlüsü Türkler, kısa dönem askerlik hizmetini Akdeniz kenarındaki Antalya'da yapıyor.