kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Gökhan Demirkol'a 3 yıl hapis
Yeni Haber
Manken ve oyuncu Gamze Özçelik ile olan ilişkisini cep telefonuyla kaydetmek ve internet yoluyla yaymak iddiasıyla yargılanan Gökhan Demirkol'a 3 yıl, Salih Yıldırım'a da 1 yıl 6 ay hapis cezası
verildi. Davanın diğer 11 sanığı ise beraat etti.

Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' suçundan tutuksuz yargılanan 13 sanık katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan hakim, sanık Gökhan Demirkol'u, Gamze Özçelik ile cinsel ilişkisini kaydettiği cep telefonu görüntülerini internet yoluyla yaydığı gerekçesiyle TCK'nın 134/2 maddesi uyarınca, takdir hakkını kullanıp ağırlaştırarak, 3 yıl hapis cezası verdi.

Hakim, sanık Salih Yıldırım'ı da aynı suçtan dolayı 1 yıl 6 ay hapisle
cezalandırdı.Haklarında ''özel hayatın gizliliğini ihlal etmek'' suçundan dava açılan tutuksuz sanıklar Engin Üngör, Selçuk Köksal, Şeref Akgül, Hüseyin Cihan Pandül, Saruhan Mete, Mert Öztürk, Ercan Durak, Aydın Şimşek, Okan Kalafat, Ersin İhsan Çelik ve Hakan Çelebi'nin beraatlerine karar verildi.

ÖZÇELİK'İN AVUKATI

Bu arada, Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, Gökhan Demirkol'a söz konusu görüntülerin kaydedilmesinden değil, yayılmasından ceza verildiğini belirtti.

''Özel hayatın gizliliğinin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle
ihlal edilmesi'' suçunu düzenleyen TCK'nın 134/1 maddesinin suçun işlendiği tarihte TCK'da düzenlenmemiş olması nedeniyle Demirkol'a uygulanmadığını ifade eden Volkan, ancak bu maddenin de sanığa uygulanması için kararı temyiz edeceklerini söyledi.

İDDİANAME

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Alpsan tarafından hazırlanan
iddianamede, Gökhan Demirkol'un, Gamze Özçelik ile olan ilişkisini görüntülediği ve bu görüntülerin 2005 yılı Ağustos ayında dolaşıma verildiği belirtilmişti.

İddianamede, özel kalması gereken bu görüntülerin, Demirkol ile başlayan
zincirde şüpheliler tarafından internet ortamında yayınlanmak suretiyle ifşa edildiği ileri sürülmüş, sanıkların ''yayın yoluyla kişilerin özel hayatına
ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'' suçundan 1.5 ile 4.5'ar yıl arasında
hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

AA