kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY
Liseli gençler yarışıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi, ülkemizdeki gençlerin sosyal bilimler, teknoloji ve sanat dallarında kendilerini ifade etmelerini desteklemek düşüncesiyle bu sene de tüm lise öğrencilerine yönelik dört farklı yarışma düzenliyor. "Avrupa Birliği Konulu Makale Yarışması" nda gençlerin Avrupa Birliği'ne giriş sürecine bakışını anlamayı ve AB süreci konusundaki düşüncelerini ifade etme olanağı sağlamayı amaçlıyor. Yarışmada öğrencilerden "Avrupa Birliği'ne giriş süreci Türkiye'de eğitim sistemini nasıl etkileyecek?" sorusunu tartışmaları bekleniyor.
Medya ve iletişim disiplinlerine ilgi duyan gençleri habercilik konusunda cesaretlendirmeyi amaçlayan ve üçüncüsü düzenlenen "Haber Yazma Yarışması"'nda öğrenciler görüntülü haber ve televizyon için yazılı haber ana başlıklarında proje üretecekler. Öğrencilerden, röportaj ve haber alt başlıklarında kendi belirledikleri bir konu üzerine çalışmaları isteniyor. Matematik Bölümü'nün dünyaca ünlü matematikçimiz Cahit Arf adına, bu yıl altıncısını düzenlediği "Cahit Arf Matematik Günleri" iki yazılı aşamadan oluşuyor. Çalışmalarda ağırlıklı olarak problemlere verilen çözümlerin doğruluğu esas alınsa da yaratıcı ve araştırmaya yönelik çalışmalar özel olarak değerlendirilecek. Yarışmada lise öğrencilerinin soyut matematiğe ilgilerini artırmak hedefleniyor.
Bilgisayar Bilimleri Bölümü "Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlıklı yarışmanın bu yıl beşincisini düzenliyor. İki aşamalı yarışmada öncelikle, internet ortamında gerçekleşecek bir sınavla öğrencilerin matematik ve bilgisayar yetenekleri tespit edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile tüm lise öğrencilerine yönelik yarışmalarda, medya, akademi ve sanat dünyasına genç ve dinamik isimler kazandırmak hedefleniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi, yarışmalarda birinci olan öğrencileri yüzde 100 karşılıksız burs ile ödüllendiriyor.